Arcane wint als eerste streamserie een Emmy voor Best Animated Program

Arcane wint als eerste streamserie een Emmy voor Best Animated Program

De op League of Legends gebaseerde animatieserie Arcane heeft de Emmy voor Best Animated Program gewonnen tijdens de Creative Arts-ceremonie.

De serie versloeg Bob's Burgers, Rick and Morty, The Simpsons en What if..? (via Deadline). Het is daarmee de allereerste streamserie die een Animated Program Emmy wint. Maker Christian Linke nam de prijs in ontvangst. "Bedankt. Dit is een big deal voor ons aangezien we eerst games maakten. Het is geweldig om te zien hoe de wereld onze personages en verhalen heeft omarmd. Bedankt Netflix dat altijd in ons geloofde, Riot Games dat aan de IP werkte en iedereen die betrokken was bij de game voor twaalf jaar om het zo groot te maken als het nu is", laat hij weten in zijn speech.

Vorig jaar sleepte Genndy Tartakovsky’s Primal de Emmy in de wacht. Daarvoor wonnen onder andere Rick and Morty (2018 en 2020), The Simpsons (2019), Bob's Burgers (2017) en Archer (2017).

Arcane kwam op 7 november 2021 uit op Netflix. De animatieserie is gebaseerd op League of Legends. Onder andere Hailee Steinfield, Kevin Purnell en Kevin Alejandro spelen een rol in de serie, die in samenwerking met game-ontwikkelaar Riot Games wordt gemaakt. Momenteel wordt er gewerkt aan een tweede seizoen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik snap wel waarom die heeft gewonnen, was zelf ook onder de indruk van de art en verschillende stijlen. Voelde me wel een beetje oud toen de neon graffiti kwam maar het past er goed bij.

0
test

@-JK- De Emmys prijzen bijna nooit goede animatie. Kijk alleen al naar het feit dat anime nooit wordt genomineerd... of de snubs van zowel Avatar en Invincible. Deze prijs gaat bijna altijd naar sitcoms. En zelfs al ben ik fan van Rick & Morty en South Park.... beide kunnen niet tippen aan de animatie series die gewoonweg worden genegeerd. Hiermee wil ik zeggen dat deze overwinning specialer is dan gewoonlijk, omdat de Emmys nooit echt een drama prijzen in de animatie categorie. Het geeft aan dat ze Arcane serieus nemen, dat verdient het ook. (Ondanks dat ik deze serie nog moet kijken...) Oh, voordat iemand denkt dat de Emmys enkel Amerikaans zijn. Squid Game heeft een bord vol met nominaties. Attack on Titan is gewoon een van de meest populaire series van het moment, ook zeker in de VS.

0

Aanbevolen voor jou