Nieuws

'Apple wil in 2020 augmented reality-bril uitbrengen'

Volgens verschillende bronnen

Geschreven door Bob van der Laan op
Apple zou intern hard aan het werk zijn aan een augmented reality-bril voor 2020.

Dit zeggen verschillenden bronnen tegen Mark Gurman van Bloomberg. Volgens Bloomberg zou de ar-bril al in 2019 klaar kunnen zijn en in 2020 op de markt kunnen gaan.

De bril schijnt op een eigen chip te gaan draaien, waardoor je niet speciaal een iPhone moet hebben om de augmented reality-functies te kunnen bekijken. Apple zou een speciaal besturingssysteem voor de bril aan het ontwikkelen zijn. Net zoals iOS, macOS en watchOS zou dit systeem aansluiten bij de specifieke kenmerken van het apparaat.

“We zien al dingen die de manier waarop er gewerkt, gespeeld en geleerd wordt veranderen. Simpel gezegd geloven wij er in dat augmented reality de manier waarop we technologie gebruiken voor altijd gaat veranderen.” aldus Apple-CEO Tim Cook tijdens een uitzending van de Amerikaanse talkshow ‘Good Morning America’ over de technologie.

Onlangs voegde Apple met de introductie van software ARKit meer mogelijkheiden omtrent augmented reality toe aan de iPhone en iPad. Met ARKit kunnen app-ontwikkelaars virtuele voorwerpen zo realistisch mogelijk projecteren. De App Store heeft al meerdere games die gebruikmaken van de technologie. De kans is groot dat de aankomende ar-bril ook games gaat krijgen.

Niantic, ontwikkelaar van onder andere Pokémon Go, heeft net bevestigd een augmented reality-game gebaseerd op de Harry Potter-franchise in de maak te hebben.

Bron: Bloomberg

Dit artikel delen:

Lees meer

Ubisoft is 'erg blij' met verkoop van Switch-games De beste gamedeals van de week
0

Reacties op: 'Apple wil in 2020 augmented reality-bril uitbrengen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.