Apple verkocht ruim 37 miljoen iPhones in Q1 | Gamer.nl

Apple verkocht ruim 37 miljoen iPhones in Q1 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In het kwartaal ervoor verkocht Apple 17,07 miljoen iPhones en 11,1 miljoen iPads. De verkopen zijn gestuwd door de lancering van de iPhone 4S en de feestdagen. Het bedrijf heeft een recordomzet gedraaid van 46,3 miljard dollar, ten opzichte van 28,3 miljard in het vorige kwartaal. De winst ligt op 13,06 miljard.

Het bedrijf verkocht ook 5,2 miljoen Mac-computers, ten opzichte van 4,89 in het vorige kwartaal. Daarnaast gingen er 15,4 miljoen iPods over de toonbank. Hoewel dat aanzienlijk meer is dan de 6,62 miljoen van het kwartaal ervoor, zijn de verkopen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar met 21 procent gedaald. De iPod Touch beslaat de helft van de 15,4 miljoen verkochte iPods.

Infinity Blade

Het gesprek behandelde enkel de hardwareverkopen. Games is de meestverkochte software op smartphones en tablets, hiervan zijn echter geen nieuwe cijfers vrijgegeven. Begin januari werd nog bekendgemaakt dat Infinity Blade II in een maand vier miljoen euro had opgeleverd. Die game werd door Apple bij de aankondiging van de iPhone 4S gebruikt om aan te tonen hoe krachtig de proce or van de smartphone is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou