Apple presenteert kleinere en goedkopere iPhone | Gamer.nl

Apple presenteert kleinere en goedkopere iPhone | Gamer.nl

Apple heeft maandag de nieuwe iPhone SE met een scherm van 4 inch aangekondigd. Ook brengt het bedrijf een kleinere versie van de iPad Pro uit. 

De nieuwe smartphone is uitgerust met Touch ID, Siri en Apple Pay. De smartphone zal in Nederland voor eind mei verkrijgbaar zijn in vier kleuren: zilver, grijs, goud en roségoud. De versie met 16 GB opslagruimte gaat 489 euro kosten. 

Het toestel ondersteunt Live Photos, maar heeft geen drukgevoelig scherm zoals de iPhone 6s. Wel kan het apparaat video's schieten in UHD-kwaliteit (4K). De kleinere iPhone heeft een A9-proce or met een M9-bewegingsproce or, net als de iPhone 6s. Volgens Apple is het toestel daardoor geschikt voor het spelen van de nieuwste iOS-games. Het toestel heeft ook dezelfde 12 megapixelcamera als zijn grote broer, maakte Greg Joswiak van Apple maandag bekend.

Naast een versie met 16 GB geheugen verschijnt er ook een model met 64 GB opslag. Die krijgt een prijs van 589 euro. Nog onduidelijk is hoeveel werkgeheugen het apparaat heeft. De iPhone 6s heeft de beschikking over 2 GB werkgeheugen, maar Apple zei niets over de hoeveelheid RAM in de SE.

Maandag presenteerde Apple ook een kleinere versie van de iPad Pro. Deze krijgt geen aparte naam, maar is wel anders. Zo is het retina-scherm een stuk kleiner: 9,7 inch tegenover de 12,9 inch van de eerste iPad Pro. Het scherm gebruikt dezelfde materialen als de grotere iPad Pro. Apple claimt dat het display nu een stuk minder reflecterend is dan dat van de iPad Air 2 en daarnaast veel beter is in het weergeven van kleuren. Aan de binnenkant verschilt de kleinere iPad Pro niet van zijn grote broer. 

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou