Apple maakt meer winst op games dan Sony, Nintendo en Microsoft bij elkaar

Apple maakt meer winst op games dan Sony, Nintendo en Microsoft bij elkaar

Apple maakt bijzonder veel winst op games van andere bedrijven die in de App Store staan.

Dat blijkt uit een reportage van The Wall Street Journal, dat deze informatie weer uit de gegevens van een recente rechtszaak heeft gehaald. 

In documenten uit die rechtszaak wordt gemeld dat het bedrijf in 2019 alleen al puur qua games 8,5 miljard dollar aan winst binnenhaalde. Dat is meer dan Sony, Microsoft, Nintendo en Activision Blizzard bij elkaar verdienen aan games, zo heeft The Wall Street Journal geanalyseerd.

Apple heeft echter gemeld dat dit bedrag niet klopt en te hoog is. Ondanks dat moet het bedrag alsnog extreem hoog liggen. Aangezien het bedrijf zelf geen games uitgeeft, wordt er puur verdiend aan de dertig procent die andere bedrijven aan Apple af moeten dragen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

wat zal google dan pakken op de android markt? Zal ook wel meer zijn denk ik dan de grote gaming bedrijven, misschien niet zoveel als apple maar zal behoorlijk hoog zijn denk ik.

0

Lekker boeiend dit. Moet dit mij gaan verleiden om opeens Apple producten te gaan kopen omdat ze zo succesvol zijn? Die shit is tering duur en kan alleen maar samenwerken met andere apple producten wat niet handig is aangezien nog altijd meer mensen niet dan wel apple troep heeft. Dus nee dank u.

0
test

@Quirinius denk niet dat dat de insteek van het artikel is eerlijk gezegd.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Quirinius Maat, rustig haha.

0

Aanbevolen voor jou