Apple maakt 4,5 miljard euro winst in laatste kwartaal 2010 | Gamer.nl

Apple maakt 4,5 miljard euro winst in laatste kwartaal 2010 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De omzet over het laatste kwartaal van 2010 bedraagt bijna 20 miljard euro en dat is een stijging van 71 procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar 2009. De nettowinst is 4,5 miljard en dat is een stijging van 78 procent.

Tijdens het laatste kwartaal is de iPad 7,33 miljoen maal verkocht, de verkoop van de iPhone is verdubbeld met 16,24 miljoen verkochte exemplaren en de iPod Touch is 19,45 miljoen keer verkocht. 2010 is daarmee het succesvolste jaar ooit geworden voor Apple. De lancering van nieuwe Apple-computers, de iPad en iPhone 4 zijn verantwoordelijk voor dit succes.

Topman ziek

Naast goed nieuws, is er ook slecht nieuws voor Apple. Eerder deze week werd bekend dat directeur Steve Jobs voor onbepaalde tijd met ziekteverlof is gegaan. COO Tim Cook neemt zijn werkzaamheden voor nu over.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou