Apple legt patent vast voor cloud gaming-service

Apple legt patent vast voor cloud gaming-service

Apple heeft eerder dit jaar een patent vastgelegd voor een apparaat of service dat zich op cloud gaming richt.

Het patent werd door Apple op 6 februari dit jaar ingestuurd, maar deze week verscheen het voor het eerst online, zo merkte de website Patently Apple op. Het patent wijst op 'Enabling Interactive Service for Cloud Rendering Gaming in 5G Systems'.

"Het spel wordt opgeslagen, afgespeeld en gerenderd op een afgelegen server. De videobeelden worden direct naar het computerapparaat gestuurd", zo wordt in het patent beschreven. "Hierdoor kunnen gebruikers toegang krijgen tot games zonder dat men een krachtige computer nodig heeft, aangezien de server verantwoordelijk is voor het opslaan, afspelen en renderen van de game."

Apple heeft nog niet officieel een cloud gaming service of -apparaat aangekondigd. Google lanceerde vorig jaar een soortgelijke dienst in de vorm van Google Stadia. Ook Microsoft komt dit jaar met een cloud gaming service in de vorm van xCloud.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

vraag me af of het bij apstore blijft of dat er ook echt "grote" games naar toe gaan.

0

@niqomipa precies, dat is dus de oneerlijke concurrentie van Apple. En Apple hoeft geen 30% af te staan maar concurrerende diensten wel

0
test

@fonsrutte en stadia is ook niet welkom. En als psnow cloud word via azure kan je er vanuit gaan dat ook die niet welkom zijn op apple

0
test

@hulstpower De backend voor PSNow maakt helemaal niet uit, PSNow is op dit moment al identiek aan hoe xCloud/GeforceNow/Stadia werkt, en die zullen dus ook geen toestemming krijgen. Blijft toch nog steeds vreemd waarom Netflix etc wel mogen, maargoed, denk dat dat compleet uit eigenbelang is, net zo als dat ze toen een deal hadden gemaakt zodat Amazon Prime ook op hun TVOS werd uitgebracht.

0

Aanbevolen voor jou