Apple komt met iPhone 7 en 7+ | Gamer.nl

Apple komt met iPhone 7 en 7+ | Gamer.nl

Apple heeft woensdag zijn nieuwste iPhone uit de doeken gedaan. De iPhone 7 lijkt erg op zijn voorganger, maar heeft een nieuw soort camera, is waterdicht en bevat geen koptelefoonpoort meer.

Voor het eerst maakt Apple een smartphone zonder koptelefoonaansluiting voor 3,5mm-stekkers. De smartphone kan nog wel verbinding maken met Bluetooth-koptelefoons of oordopjes die in de oplaadpoort pa en.

Apple levert bij de nieuwe iPhone oordopjes die in de Lightning-poort kunnen worden gestoken. Ook zit in elke iPhone-doos standaard een adapter die traditionele koptelefoonstekkers omzet in een Lightning-plug. Mensen met oudere koptelefoons zullen dus een dongel moeten gebruiken.

De iPhone 7 en 7+ hebben nu voor het eerst stereo-speakers. Tot nu toe hadden iPhones onderop altijd een mono-speaker. De nieuwe iPhones hebben nu ook bovenop een tweede speaker.

Dubbele camera
Alleen de iPhone 7+ heeft een dubbele camera aan de achterkant, met twee sensoren van 12 megapixel en twee verschillende lenzen: dezelfde groothoeklens als de normale iPhone 7, en een lens die standaard ingezoomd op 2x. Daardoor kunnen gebruikers op bestaande foto's inzoomen en zelfs met minder kwaliteitsverlies met software inzoomen.

Ook kan de camera mede dankzij een slim algoritme de foto's met scherptediepte van profe ionele camera's simuleren. Die functie is echter nog niet gereed en wordt later dit jaar uitgerold.

De iPhone 7 heeft een iets grotere cameralens, die nog steeds iets uit de achterkant van het toestel steekt. Net als de huidige iPhone 6S heeft ook de iPhone 7 een ‘gewone’ enkele 12 megapixelcamera.

Beide modellen hebben nu optische beeldstabilisering, een functie die eerder alleen in het Plus-model zat. Ook hebben de toestellen een slimmere autofocus, en zijn de camera's onder meer dankzij hun grotere diafragma van f1.8 beter geschikt voor fotografie bij weinig licht. De selfiecamera van beide modellen is nu een 7 megapixel-versie.

De schermgrootte van de iPhone 7 blijft gelijk op 4,7 inch, terwijl het grotere 7+-model een schermgrootte van 5,5 inch heeft. Ook de resolutie van de schermen blijft gelijk, op 1334 bij 750 pixels voor de kleinere variant en 1920 bij 1080 pixels voor de grote versie. De schermen hebben een groter kleurbereik dan voorgaande iPhones.

Nieuwe drukgevoelige thuisknop
De thuisknop heeft nu net als de nieuwste MacBooks de technologie Force Touch. Daardoor zijn ze drukgevoelig, en kunnen ze verschillende soorten feedback geven. Daarvoor wordt een nieuw soort trilmotor gebruikt, die ook verschillende soorten trilsignalen kan geven die door app-ontwikkelaars kunnen worden ingesteld.

De nieuwe iPhones zijn ook beschikbaar in de kleuren zilver, goud en roségoud. Nieuw zijn een matzwarte variant en een versie in spiegelend jet black.

De iPhone 7 en 7 Plus zijn vanaf 16 september beschikbaar in de eerste groep landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is het toestel waarschijnlijk zo’n drie weken later te bestellen, een precieze datum en Nederlandse verkoopprijs zijn nog niet bekend gemaakt.

In de App Store zijn sinds de oprichting in 2008 nu ruim 140 miljoen apps gedownload. Muziekstreamingdienst Apple Music heeft volgens Apple nu 17 miljoen betalende gebruikers.

Apple Watch
De nieuwe Apple Watch 'series 2' heeft hetzelfde uiterlijk als de huidige Apple Watch. Wel is de nieuwe Apple Watch in tegenstelling tot het eerste model nu waterdicht, tot 50 meter. De nieuwe Apple Watch draait op een 50 procent snellere dual-core chip, en ook de grafische mogelijkheden zijn 50 procenet sneller geworden.

Het scherm van de tweede Apple Watch is 50 procent feller dan dat van de eerste generatie, en is met een maximale felheid van 1000 nits het felste scherm ooit in een Apple-product. Daarnaast heeft het apparaat net als de onlangs onthulde Samsung Gear S3 ingebouwde GPS. Net als die smartwatch is ook de nieuwe Apple Watch voor de meeste functies nog steeds afhankelijk van een koppeling met een iPhone.

Naast de huidige edities in aluminium en roestvrij staal komt er ook een nieuw model met een kast van keramiek. De glanzend witte kast is volgens Apple twee keer steviger dan staal. De gouden editie, die voor minstens 11.000 euro werd verkocht, lijkt uit het a ortiment te zijn verdwenen.

Ook is er een speciale editie in samenwerking met Nike, dat vier modellen met geperforeerde rubberen bandjes gericht op sporten biedt. De nieuwe Apple Watch ligt eind oktober in de winkel vanaf 439 euro. Ook de huidige Apple Watch blijft te koop, en krijgt dezelfde chip als het nieuwe model. Dat model kost straks 339 euro.

Via Nu.nl

iPhone 7
apple watch 2
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou