Appstore lijkt volgens Apple te veel op de naam van zijn eigen applicatiewinkel, App Store. Het bedrijf wil met deze aanklacht ervoor zorgen dat Amazon stopt met het gebruikmaken van deze naam en een andere titel kiest voor zijn applicatiewinkel. Daarnaast eist Apple een schadevergoeding.

Apple beweert dat Amazon onwettig gebruikmaakt van een vergelijkbare naam. Dit zou consumenten kunnen verwarren en misleiden. Apple zou driemaal contact hebben opgenomen met Amazon over dit probleem, zonder bevredigende reactie. In januari 20101 kreeg Apple de rechten op het handelsmerk App Store in de Verenigde Staten. Microsoft heeft hierover een klacht ingediend, omdat het bedrijf van mening is dat deze term te algemeen is om als patent vast te kunnen leggen.

Amazon Appstore

De Amazon Appstore is een applicatiewinkel voor het mobiele besturingssysteem Android. De Appstore is vandaag gelanceerd en biedt gebruikers exclusief de mogelijkheid om Angry Birds Rio te downloaden. Die game is vandaag ook verschenen voor iPhone, iPad en Mac.