Apple klaagt Amazon aan vanwege App Store | Gamer.nl

Apple klaagt Amazon aan vanwege App Store | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Appstore lijkt volgens Apple te veel op de naam van zijn eigen applicatiewinkel, App Store. Het bedrijf wil met deze aanklacht ervoor zorgen dat Amazon stopt met het gebruikmaken van deze naam en een andere titel kiest voor zijn applicatiewinkel. Daarnaast eist Apple een schadevergoeding.

Apple beweert dat Amazon onwettig gebruikmaakt van een vergelijkbare naam. Dit zou consumenten kunnen verwarren en misleiden. Apple zou driemaal contact hebben opgenomen met Amazon over dit probleem, zonder bevredigende reactie. In januari 20101 kreeg Apple de rechten op het handelsmerk App Store in de Verenigde Staten. Microsoft heeft hierover een klacht ingediend, omdat het bedrijf van mening is dat deze term te algemeen is om als patent vast te kunnen leggen.

Amazon Appstore

De Amazon Appstore is een applicatiewinkel voor het mobiele besturing ysteem Android. De Appstore is vandaag gelanceerd en biedt gebruikers exclusief de mogelijkheid om Angry Birds Rio te downloaden. Die game is vandaag ook verschenen voor iPhone, iPad en Mac.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou