'Apple boos op Capcom om Smurfs' Village' | Gamer.nl

'Apple boos op Capcom om Smurfs' Village' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De controverse rondom de game komt voort uit het feit dat het zeer gemakkelijk is om dure objecten in het spel te kopen, zelfs voor kinderen. Capcom heeft eind vorig jaar een melding aan de game toegevoegd die spelers waarschuwt voordat ze een aankoop doen, maar volgens Pocket Gamer ontvangt Apple nog steeds regelmatig klachten van boze ouders. 

Smurfs' Village is een gratis game voor iPhone en iPad die vooral kinderen aanspreekt. Hoewel de game niets kost bij aanschaf, kunnen gebruikers wel verschillende objecten in de game kopen. Omdat spelers niet opnieuw een wachtwoord hoeven in te voeren, zijn er veel klachten geweest van ouders die via hun creditcardrekening ontdekten dat hun kinderen veel geld hadden uitgegeven in de game. Zo kunnen er Smurfbe en worden gekocht voor vier euro, en is het mogelijk om een kruiwagen te kopen voor 45 euro.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou