Nieuws
Fortnite

Apple blijft Fortnite voorlopig uit de App Store weren

In ieder geval tot de rechtszaak volledig is afgerond

Geschreven door Michel Musters op
Apple blijft Fortnite in ieder geval tot de rechtszaak tussen het bedrijf en Epic Games geheel is afgerond uit de App Store weren.

Dat heeft Tim Sweeney van Fortnite-ontwikkelaar Epic Games gemeld op Twitter. Hij deelde e-mails tussen de advocaten van de bedrijven waaruit dat blijkt. Sweeney laat weten dat dit een proces van vijf jaar kan zijn.

Uit de e-mails blijkt dat Fortnite op een zwarte lijst staat en daarom niet in de App Store mag verschijnen tot de rechtszaak volledig is afgerond. Wat Sweeney betreft is dit in strijd met Apple's eerder uitgesproken intentie de game weer in de App Store toe te laten als Epic de voorwaarden van de digitale winkel zou volgen. 

Fortnite werd vorige zomer uit de App Store verwijderd nadat Epic een eigen betaalmethode voor in-app aankopen toevoegde aan het spel, om zo de af te dragen commissie aan Apple te omzeilen. Epic klaagde Apple aan en dit jaar ging de rechtszaak van start. Deze maand werd een eerste uitspraak gedaan, waardoor ontwikkelaars in apps nu mogen linken naar andere betaalmethodes - Apple hoeft echter geen andere betaalmethodes toe te laten in hun winkel. Epic gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Dit artikel delen:

Lees meer

Vermeende Castlevania Advance Collection bevat ook Vampire's Kiss Puzzle Bobble 3D: Vacation Odyssey komt naar PS-consoles en PSVR
2

Reacties op: Apple blijft Fortnite voorlopig uit de App Store weren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  The_Stifmeister

  • 23 september 2021 11:11
  Ik word een beetje moe van die slachtofferrol van Sweeney. Epic heeft willens en wetens een eigen store toegevoegd aan Fortnite. Ze wisten precies wat ze deden en hebben het onnodig op de spits gedreven.

  De rechtszaak van Epic is alleen maar goed, daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Maar accepteer wel de gevolgen van je eigen acties en hou op met daar de ander de schuld van te geven. Dan had je dat niet moeten doen en gewoon netjes de juiste kanalen moeten bewandelen. Dat heb je niet gedaan en daar ondervindt je nu de gevolgen van. Accepteer dat dan als een vent en hou met dat gejank. Jij bent een rechtszaak begonnen na je eigen illegale actie, dan zal je ook moeten wachten tot de rechtszaak helemaal achter de rug is voordat je aanspraak op dit soort zaken kan maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 23 september 2021 21:38
  Ik wordt een bertje moe van Apple's monoply gedrag door iedereen voor alles uit te persen, ook blijven cashen op abonnementen etc. Geen probleem mee als ze een normaal transactie percentage zouden hanteren die ze nu ook voir elke apple pay transactie tellen, maar 15%-30% terwijl ze zelf geen flikker uitvoeren. 30% is al behoorlijk op initiele aanschaf prijzen, maar op abonnementen is het gewoon krankzinnig.
  En Epic heeft nu Fortnite aangepast aan de voorwaarden, maar Apple blijft weigeren.
  Apple's beleid is sowieso achterlijk, vaak genoeg dat apps door de keuring komt maar later alsnog om onzinnige redenen verwijderd worden, dat geeft alleen maar aan dat de controle dus een wassenneus is, waar je als dev dus wel gewoon voor moet betalen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.