Begin jaren negentig was Apogee een grote naam op het gebied van PC-games. Mede door het unieke Shareware-model werden games als Duke Nukem, Commander Keen en Secret Agent door veel mensen gespeeld. Midden jaren negentig verdween Apogee van het toneel om plaats te maken voor 3D Realms, dat zich voornamelijk ging richten op het ontwikkelen van 3D games, toen nog iets bijzonders.

Vandaag maakt 'Apogee' zijn comeback bekend. Het gaat hier om een nieuw bedrijf dat de rechten op de naam Apogee en de diverse Apogee-games verkrijgt onder licentie van 3D Realms. Scott Miller, de oprichter van het oorspronkelijke Apogee (dat later 3D Realms werd), is ook de mede-oprichter van het nieuwe Apogee, samen met Terry Nagy.

Het nieuwe Apogee zal zich voornamelijk richten op het nieuw leven inblazen van de oude Apogee-franchises, maar zal ook nieuwe games van externe ontwikkelstudio's op de markt brengen.

Het eerste product is alvast aangekondigd: Duke Nukem Trilogy, een geheel nieuwe Duke Nukem-game voor de Nintendo DS en PlayStation Portable. Het wordt een 3D-game met 36 levels verspreid over 9 werelden. We hopen zelf op een 3D-side scrolling platformgame, in de stijl van het uitstekende Duke Nukem: Manhattan Project. Duke Nukem Trilogy verschijnt pas medio 2009.