Nieuws
Apex Legends

Apex Legends verbant spelers die niet actief deelnemen aan het spel

Maatregel zorgt voor ophef bij spelers

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Spelers die niet actief deelnemen in een ronde van Apex Legends, lopen nu het risico om verbannen te worden uit het spel. Deze maatregel heeft echter voor ophef gezorgd bij veel spelers.

Respawn Entertainment heeft afgelopen weekend update 5.10 uitgebracht voor Apex Legends. In een blogpost van de ontwikkelaar wordt onder andere ingegaan op de problemen met het registreren van rake schoten, het langzaam draaien van servers aan het begin van rondes en het verbeteren van audio in het spel. Ook zegt Respawn maatregelen te gaan nemen tegen zogenoemde piggy backers.

Piggy backing houdt in dat spelers in het spel laden, om vervolgens niet actief deel te nemen aan het spel en te profiteren van de prestaties van hun teamgenoten. Op deze manier weten de spelers ervaringspunten te verdienen en in level omhoog te gaan, zonder zelf iets te doen.

Respawn zegt onderzoek gedaan te hebben naar wat voor een invloed het piggy back-gedrag van spelers heeft op Apex Legends. Op basis hiervan heeft de ontwikkelaar nu besloten om deze spelers een tijdelijke verbanning op te gaan leggen. In extreme gevallen kan het niet actief deelnemen aan het spel zelfs leiden tot een permanente verbanning uit Apex Legends.

De maatregel van Respawn tegen piggy backers, en het automatiseren hiervan, heeft tot ophef geleidt op de Subreddit van Apex Legends. Zo wordt uitgelegd dat het automatiseren van het verbannen van deze spelers geen zin heeft, omdat de spelers er achter kunnen komen wat de minimale vereiste prestatie is om een verbanning te ontlopen. Ook kunnen spelers onterecht worden verbannen. Volgens veel spelers is het dan ook het verdienen van ervaringspunten dat onder de loep moet worden genomen in Apex Legends.

Dit artikel delen:

Lees meer

'Rage 2 knalt heerlijk weg' - Gamer.nl Podcast 226 Dit willen we zien in Assassin’s Creed 2020 - Vikingen vs. Romeinen
2

Reacties op: Apex Legends verbant spelers die niet actief deelnemen aan het spel

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Valerium

  • 13 mei 2019 13:42
  Leuk allemaal, maar heb liever dat ze eindelijk iets doen aan mensen die gelijk het spel verlaten als ze gedowned worden. Er is niks irritanter in dit spel dan zo'n klootzak die gelijk disconnect als die gedowned is, terwijl hij MAKKELIJK binnen 10 seconden gerevived kon worden, of gerespawned kan worden. Serieus meestal is het tijdens een gevecht die we gewonnen hebben en hij was al weg na 2 seconden.

  Op het moment is het letterlijk 9 van de 10 spelers die gelijk naar volgende game gaan, en dan speel je nog met 2 man, terwijl dat helemaal nergens voor nodig was om gelijk weg te gaan. Verziekt het hele spel voor mij.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Flipski

  • 14 mei 2019 13:58
  Grappig dat ze hier tijd en energie in steken. Voor mij als speler totaal niet relevant. Heb liever dat ze solo/duo regelen. Of iets doen met de map (ik snap nooit dat br games niet een dynamische map hebben. Elke keer dat als je een spel begint de map net even wat anders is. Of verdeling van wapens. Nu weet je dat als je binnen een bepaald gebied met en je vindt 1 type geweer van die klasse dat je dat wapen vaak gaat vinden in dat gebied. Heel irritant. Wat meer diversiteit in wapens. Wat meer diversiteit in personages. Of waarom doen we niet wat aan het beloningssysteem. Ik zit op max lvl qua xp en zit op lvl 80 bij de seasonpass. Ik heb het idee dat ik voor niks zit te spelen. Geen opdrachten of iets dergelijks wat je kan doen. Niks om het spannend te houden.

  Nu ben ik een casual speler die zo nu en dan even komt knallen. hardcore spelers kunnen vast meer dingen verzinnen. Zit weinig dynamiek en spanning meer in het spel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.