Nieuws
Apex Legends

Apex Legends-tips – Word een levende legende

Op weg naar de victory

Geschreven door Jacco Peek op
Apex Legends verscheen vorige week en sloeg in als een bom. De game haalde na een week maar liefst 25 miljoen unieke spelers binnen en overschreed de 2 miljoen gelijktijdige spelers. Mocht je ook net begonnen zijn of zin hebben om in Respawns battle royale-game te duiken, dan hebben we hier een aantal handige tips voor je.

Beweeg

Je kunt in Apex Legends niet wallrunnen en de titans uit Titanfall ontbreken eveneens, maar dat betekent niet dat je stil moet zitten. Legends rennen relatief snel en je glijdt met gemak een paar meter vooruit. Andere spelers doen dat ook, dus blijf bewegen en maak gebruik van de mogelijkheden die de game biedt. Zo ren je sneller door je wapen op te bergen (Y of driehoekje ingedrukt houden) en klim je hoger door al sprintend tegen een muur op te springen. Op de map vind je trouwens ook rode ballonnen met een zipline. Deze kun je gebruiken om jezelf af te vuren en nogmaals op de map te landen. Dat is superhandig als je bijvoorbeeld ver weg bent van de cirkel en de tijd begint te tikken.

Gebruik het pingsysteem

We weten het, via de microfoon communiceren blijft superieur aan gebarentaal, maar soms heb je er gewoon geen zin in. Gelukkig bevat Apex Legends een revolutionair pingsysteem. Hiermee zet je markeringen in de omgeving om je team te laten weten dat je graag die kant op wilt, of waar vijanden zitten (tweemaal de rechterbumper indrukken). Ze zijn ook nog eens contextgevoelig, wat inhoudt dat je personages hardop uitspreekt wat je markeert. Denk aan een shotgun, lichte munitie of een supply bin. Markeer dus loot, ook als je het niet nodig hebt. Misschien heeft een teamgenoot er iets aan!

Het werkt overigens ook met je inventaris. Als je een leeg vak in je rugzak selecteert, vraagt je Legend om het desbetreffende item. Mis je dus een vizier of heb je nog geen pantser? Geef het aan! Dit werkt ook voor medkits als je ze selecteert.

Leer de personages kennen

Je begint de game met een handvol Legends en het is belangrijk om ze allemaal te leren kennen. Begin met de iets eenvoudigere personages als Gibraltar en Lifeline en probeer ze daarna een voor een uit. Langzamerhand kom je erachter wat hun verschillende vaardigheden zijn en ontdek je bijvoorbeeld dat Pathfinder met de grijphaak vijanden naar zich toe kan trekken. Het schijnt trouwens dat de ene Legend sneller is dan de andere, maar op papier bewegen ze allemaal even snel.

Apex Legends

Bewaar je vaardigheden niet

Over vaardigheden gesproken: bewaar ze niet. Ze laden sneller op dan je wellicht denkt, dus kun je ze inzetten als het ook maar even uitkomt. Je schild over een healende teamgenoot gooien kan bijvoorbeeld nooit kwaad en je kunt vijanden altijd afleiden met een rookgranaat. De Boodhound’s Eye of the Allfather-vaardigheid kun je overigens vrijwel constant inzetten, want daarmee scan je de omgeving en voorkom je onaangename verrassingen.

Je kunt teamgenoten muten

Het is tof dat Apex Legends spelers met headsets aan elkaar koppelt, maar soms zijn je teamgenoten minder vriendelijk, ontzettend luidruchtig of hijgen ze ongemakkelijk in de microfoon. Het is daarom goed om te weten dat je ze kunt muten. Ga simpelweg naar het tweede tabje van je inventory en selecteer wie je wilt muten. Een grappig feitje is daarnaast dat je op pc text to speech en speech to tekst kunt aanzetten als je echt geen zin hebt om te praten, maar wel wilt communiceren.

Wek je teamgenoten tot leven

Waarschijnlijk heb je dit al opgepikt in de tutorial, maar je kunt gestorven teamgenoten tot leven brengen bij respawn beacons. Vergeet dus niet de codex van je medespeler mee te pakken als je een vuurgevecht hebt gewonnen en jezelf voorzichtig naar de dichtstbijzijnde respawn beacon te verplaatsen. Het duurt even en hij of zij spawnt zonder wapens, maar je hebt er in ieder geval weer een bondgenoot bij.

Apex Legends

Doe geen finishing moves

Het is verstandig om gevallen vijanden nog een extra schot of trap na te geven, zodat ze in ieder geval niet meer worden bijgebracht. Apex Legends heeft een grappige feature waarmee je dit met stijl kunt doen, een beetje zoals Fatalities in Mortal Kombat. Terwijl je deze beweging uitvoert ben je een aantal seconden zeer kwetsbaar en het is meer dan eens voorgekomen dat we op zo’n moment werden neergeschoten. Doe dus geen finishing moves, tenzij je een Legendary schild hebt, want dan wordt deze volledig hersteld.

Pakken wat je pakken kan

Het inventory-systeem van Apex Legends zit anders in elkaar dan dat van Blackout of PUBG. Kogels van hetzelfde kaliber stapelen namelijk niet en nemen losse plekken in beslag. Het is daarom verleidelijk om vlak na het landen rustig je munitie te sorteren, maar het is veel slimmer om direct zoveel mogelijk te pakken en dit later te doen. Drop en ping wat je niet nodig hebt, zo weten anderen dat je wellicht iets bruikbaars laat vallen.

Let op de kleur van schadecijfers

Soms is het lastig inschatten wat voor uitrusting een tegenstander heeft. Om daar toch wat inzicht in te krijgen kun je letten op de kleur van de schadecijfers die verschijnen als je iemand raakt. Deze zijn paars, blauw of wit, afhankelijk van de gradatie van het schild. Als je een schild breekt hoor je dat ook, dus dan is een goed moment om door te zetten.

Apex

Land rondom gebouwen

Wellicht nog een open deur, maar: land rondom gebouwen. Daar vind je de meeste loot, wat je een voordeel geeft bij aanvang van een potje. Je vindt er echter niet de beste spullen, want dat is weggelegd voor drop pods, hot zones en supply ships. Hot zones zijn aangegeven met blauwe cirkels op de kaart en op supply ships kun je landen vanaf de het begin van een potje.

Kies de beste wapens

Als je de keuze hebt is het goed om op een rijtje te hebben welke wapens gezien worden als de beste. De zeer schaarse Mastiff-shotgun, de Kraber-sniper, de Wingman-revolver, de Devotion-LGM en de Longbow zijn een aantal van onze favorieten. Uiteraard verandert de balans van de game in de toekomst, dus houd daarvoor de website van de game en de Apex Legends-Reddit in de gaten!

Dit zijn een aantal handige Apex Legends-tips. Speel je de game ook en heb je nog andere tips? Laat het weten!

Dit artikel delen:

Lees meer

Gratis Ghost Survivors-dlc voor Resident Evil 2-remake nu beschikbaar Metro Exodus is gewoon weer rauw claustrofobisch
0

Reacties op: Apex Legends-tips – Word een levende legende

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.