Nieuws

Apex Legends heeft meer dan 2 miljard dollar opgebracht

Fifa 22 ‘meest succesvolle launch tot nu toe’

Geschreven door Marvin Toepoel op
In de drie jaar dat Apex Legends uit is heeft het spel meer dan 2 miljard dollar opgebracht.

Dat meldt EA in een nieuw jaarverslag, waarin de aandacht onder andere gevestigd wordt op het succes van zijn live-service-spellen. “De gezonde groei van onze live-services werd aangestuurd door de kracht van ons brede portfolio, voornamelijk door Apex Legends en Fifa”, zegt Chris Suh, de chief financial officer van EA.

“Apex Legends is dit jaar meer dan 40% gestegen, waardoor de mijlpaal van 2 miljard dollar aan netto opbrengsten is behaald”, luidt het. Suh staat stil bij het huidige seizoen van Apex Legends, dat volgens hem “het meest succesvolle seizoen tot nu toe is”. Hij bevestigt ook dat de ontwikkeling van de mobiele versie van Apex Legends gestaag verloopt en deze maand zal uitkomen.

Ook kaart Suh het succes van de nieuwste Fifa aan. Fifa 22 is “de meest succesvolle launch tot nu toe” als gekeken wordt naar netto opbrengsten, stelt hij. Die netto opbrengsten zouden met “dubbele cijfers” zijn gestegen.

Gisteren werd bekend dat Fifa een nieuwe naam krijgt: EA Sports FC. EA stond bij de presentatie van het jaarverslag ook stil bij de breuk met voetbalorganisatie Fifa, en zegt dankbaar te zijn voor “de vele geweldige jaren”, hoewel het bedrijf met enthousiasme een “nieuw tijdperk” ingaat. “Met een markt van meer dan 3,5 miljard voetbalfans wereldwijd, zal EA Sports FC het authentieke, inclusieve en meeslepende globale entertainment-product worden dat centraal staat in het voetbalfandom.”

Bron: EA

Dit artikel delen:

Lees meer

3

Reacties op: Apex Legends heeft meer dan 2 miljard dollar opgebracht

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Srebseig

  • 11 mei 2022 17:58
  Wat een bedragen. Ik speel het spel erg graag. Op een PS4 Pro. Ik ben benieuwd hoe de PS5-versie zal draaien. Ze zullen er vast nog meer aan gaan verdienen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoofyZ3

  • 11 mei 2022 22:04
  Vandaar dat battlefield van die hero gasten heeft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tyranus

  • 12 mei 2022 02:15
  Doen ze goed voor zon beperkte game

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.