Apex Legends bereikt spelersaantal van 50 miljoen

Apex Legends bereikt spelersaantal van 50 miljoen

Apex Legends heeft een maand na lancering het spelersaantal van 50 miljoen bereikt. Met een video, waarin verschillende statistieken van het spel weergeven worden, wordt het behalen van deze mijlpijl gevierd.

Een maand geleden werd Apex Legends onverwachts aangekondigd en gelanceerd door Respawn Entertainment. De battle royale-game is tot nu toe een groot succes en gisteren maakte de ontwikkelaar bekend dat het spel nu 50 miljoen spelers telt.

Om het bereiken van 50 miljoen spelers te vieren, is er een video uitgebracht op het Youtube-kanaal van Apex Legends. In de video, die iets langer dan een minuut duurt, zijn hoogtepunten te zien van streamers en worden een aantal statistieken van het spel opgesomd. Zo zijn er in de eerste maand 158 miljoen finishing moves gebruikt om spelers af te maken, hebben spelers 1,23 miljard keer hun ultimate ability geactiveerd, zijn er 31 miljard markeringen geplaatst en zijn spelers 170 miljoen keer opnieuw tot leven gebracht.

Watch on YouTube

Apex Legends is een groot succes sinds het werd uitgebracht. Acht uur na lancering had het free-to-play spel al een miljoen spelers, binnen drie dagen waren dit er al tien miljoen, slechts een week later speelde al meer dan 25 miljoen spelers en nu is dus een maand nadat het spel is uitgekomen ook het spelersaantal van 50 miljoen bereikt.

Met het bereiken van deze mijlpaal loopt Apex Legends op schema om Fortnite in te halen als grootste battle royale-game. In een vergelijking van Daniel Ahmad op Twitter is te zien dat Fortnite meer dan vier maanden nodig had om het aantal spelers te bereiken dat Apex Legends nu al gepasseerd is. Of Apex Legends deze stijging kan vasthouden moet echter nog blijken. Het vermeende spelersaantal van Fortnite is op dit moment 200 miljoen, dus Apex Legends heeft nog een lange weg te gaan om zich het grootste battle royale-spel te mogen noemen.

Apex Legends is te spelen op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Onvoorstelbaar. Het is weliswaar free-2-play oké, de ontwikkelaar zal qua geld toch wel een aardig zakcentje verdienen denk ik zo. Ik feliciteer ze dan ook van harte :) lang leve het free-2-play model.

0
test

sick!

0

Aanbevolen voor jou