Sinds het verschijnen van het spel Spore heeft het al veel aandacht in de media gekregen. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het unieke concept van het spel, waar de speler zijn eigen creaturen kan ontwerpen en deze vervolgens door verschillende stadia van evolutie heen mag leiden. Nu zijn er ook mensen die aanstoot nemen aan datzelfde concept.

Evolutietheorie wordt tenslotte niet door iedereen geaccepteerd als wetenschappelijk bewijs voor het ontstaan van het leven op onze planeet.

De schrijfster van het blog 'Anti Spore' is van mening dat uitgever EA met Spore de fundamenten van christendom onderuit probeert te halen en dat het spel puur en alleen gemaakt is om jongeren te hersenspoelen met de regels van de evolutietheorie.

Zij beweert daarnaast op haar blog dat de geestelijk vader van het spel, Will Wright, een perverted evil man is, die met zijn spel onschuldige kinderen in staat stelt om wezens te maken met enorme geslachtsdelen. Maar wanneer is iets dan aanstootgevend? Is het aanstootgevend wanneer iets de vorm heeft van een vrouwenborst en op het voorhoofd van je wezen is geplaatst?

De Spore-hater ageert tevens tegen het doel van het spel, waar het volgens haar de bedoeling is om uiteindelijk het heelal te veroveren met door de speler ontwikkelde demonen. Dat idee strookt in haar beleving niet met de gedachte dat God alles heeft geschapen en de aardbewoners straft wanneer ze te machtig worden.

Wandelende tak of toch een penis?