Anti-cheat software Denuvo komt naar PlayStation 5

Anti-cheat software Denuvo komt naar PlayStation 5

Denuvo heeft anti-cheat tools beschikbaar gesteld voor PlayStation 5-ontwikkelaars.

De anti-cheat software maakt nu deel uit van de diverse tools en middleware die beschikbaar zijn voor ontwikkelaars en uitgevers op PlayStation 5. Op deze manier moeten mensen die in games cheaten en zo een oneerlijk voordeel hebben ten opzichte van andere spelers - of het spelplezier van anderen op wat voor manier dan ook vergallen - tegengehouden worden.

Volgens Reinhard Blaukovisch kunnen cheaters een desastreus effect hebben op games. "Dit kan tot minder spelers leiden en dus ook de omzet voor uitgevers laten krimpen. We zijn trots dat we de meest getalenteerde ontwikkelaars van de wereld kunnen helpen om betere ervaringen voor PS5-gamers te leveren."

Denuvo staat vooral bekend om hun DRM-technologie waarmee de illegale distributie van games tegen wordt gegaan - dit staat los van hun anti-cheat software. De DRM-technologie is bij gamers onder vuur komen te liggen doordat het sommige spellen slechter zou laten lopen, al claimt het bedrijf zelf dat dit niet klopt. In 2019 begon het bedrijf ook met het maken van anti-cheat software.

Denuvo
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi dat meteen wordt uitgelegd dat dit los staat van de DRM. Ik kreeg een halve hartverzakking.

0
test

@Tokumei Ja, dat leek me wel een dingetje hahaha.

0
test

Ben wel benieuwd hoe dit in zijn werk gaat. Hoe wordt het gemonitord, hoe is het met privacy gesteld, wat worden de sancties?

0

Aanbevolen voor jou