Anthem-spelers staken om lage drop rates

Anthem-spelers staken om lage drop rates

In een bericht op Reddit worden spelers opgeroepen om een week lang geen Anthem te spelen. De fans willen op deze manier protesteren tegen de lage drop rates in het spel.

Eind februari was de langverwachte lancering van Anthem. Slechts een paar dagen later ontstond er echter ophef in het spel, nadat de kans om goede items te krijgen was verlaagd. De Day One-patch van Anthem had de drop rate van items per ongeluk verhoogd en in een volgende update had BioWare deze onbedoelde verandering dus weer teruggedraaid.

De lagere drop rates in Anthem zorgde voor veel kritiek van spelers, die vonden dat de kans om goede items te krijgen nu veel te laag is. Een update van twee weken terug moest een deel van dit probleem aanpakken, door onder andere de inscripties van wapens en uitrustingen te verbeteren en het makkelijker te maken voor spelers om meesterwerken te maken. Toch zijn fans nog steeds niet te spreken over de slechte beloningen in het spel.

Op de subreddit van Anthem is nu een actie gestart door de gebruiker Afinda. Hij wil net zoals veel andere fans dat de drop rate-verandering wordt teruggedraaid en moedigt spelers aan om het spel deze week, tot en met 15 maart, niet te spelen. Op deze manier hoopt Afinda, samen met de andere Reddit-gebruikers die meedoen aan de staking, te laten zien aan BioWare dat spelers geen plezier hebben in Anthem zolang de beloningen geen goede representatie zijn van de geïnvesteerde tijd in het spel.

Anthem

De oproep van Afinda om te gaan staken heeft veel aandacht getrokken. Het Reddit-bericht werd gisteren geplaatst en is nu met al ruim 12.000 upvotes een van de meest populaire berichten ooit op de subreddit van Anthem. In een ander bericht, dat even later werd geplaatst en bijna tienduizend punten heeft, herinnert gebruiker PeculiarPete iedereen er wél aan dat de fans op een respectvolle manier moeten omgaan met de ontwikkelaars van BioWare, ondanks hun onvrede.

Jesse Anderson, een community manager van BioWare, heeft indirect gereageerd op de ophef omtrent de beloningen in Anthem. In een bericht waarin aanvullingen gegeven worden op de update van vandaag, zegt hij dat het team op de hoogte is van de feedback van spelers en aan het discussiëren is over de drop rates in het spel. Anderson kan echter nog geen officiële bevestigingen geven.

Anthem is te spelen op op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het commentaar op de reddit pagina is niet mis. Na van de eerste indruk hersteld te zijn lijkt er weinig over om voor te blijven spelen. Jammer, ik had zulke goeie hoop voor deze game.

0
test

Nou nou, 1 iemand zet een reddit story neer met de vraag om een week lang niet te spelen, wow DAT is nieuwswaardig........ NOT.... als je dit soort acties altijd gaat melden dan blijf je bezig, hoe vaak ik zulke vragen wel niet zie voorbijkomen op gamingsites.

0
test

@SuperDre nou nou nou. Je mag ook wel de deur openen in plaats van door het sleutelgat blijven gluren. Het is niet 'zomaar' een story. Het gaat hiet om een grote groep spelers die wellicht gaan staken door controversie rondom een vrij recent spel. Wat jij zegt is hetzelfde als dat er een game uit komt over bananen en jij gaat klagen dat 'een banaan' geen nieuws item is.

0
test

@SuperDre Oh... ik dacht dat het een gamenieuws website was..... Die wel door blijven willen gaan omdat het hun kost is.....

0

Aanbevolen voor jou