Anthem-speler breekt embargo, verliest Origin-collectie | Gamer.nl

Anthem-speler breekt embargo, verliest Origin-collectie | Gamer.nl

Spelers die de gesloten Alpha-versie van BioWare's Anthem mochten testen van EA, hebben daarvoor een contract moeten ondertekenen om niets naar buiten te brengen. Spelers die dat wel zouden doen namen een groot risico, zoals één speler heeft ondervonden.

De speler in kwestie mocht van EA in een gesloten Alpha-test meedoen om Anthem te spelen. Om dit te mogen doen, moest de speler een contract ondertekenen waarin hij verklaart niets van de game naar buiten te brengen via Twitch, sociale media of andere communicatiemiddelen. De onbekende speler in kwestie besloot toch het contract te breken door Anthem te streamen, maar werd na het opstarten van de game snel gestopt door EA. De gamemaker sloot de game namelijk direct af en heeft de gehele Origin-bibliotheek van de speler gewist. Bekijk hieronder de beelden over hoe het misging met de speler in kwestie.

Anthem-producer Mark Darrah, verklaarde in een tweet hoe snel je in conflict kan raken met het breken van het contract. Alleen al online discu iëren over de gesloten alpha-versie van Anthem kan zorgen voor contractbreuk. EA en BioWare zijn er heel duidelijk over dat er nog niks van Anthem naar buiten gebracht worden in deze testfase van de game.

Na het uitkomen van de demo mogen spelers wel alle beelden naar buiten brengen. De demo is vanaf februari te spelen.

Anthem verschijnt op 22 februari 2019 voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou