Nieuws
Anthem cover art

Anthem-ontwikkelaar vertelt over de endgame

Geen normale rpg-klassen

Geschreven door Pablo Bool op
YouTuber Arekkz heeft recentelijk een video vrijgegeven waar hij in gesprek gaat met Jonathan Warner, de game director van Anthem, die over de endgame activiteiten vertelt.

Arekkz vraagt aan Bioware, de ontwikkelaar van de sociale co-op actie-rpg, wat het uiteindelijke doel van Anthem zal zijn. Daarop antwoordt de ontwikkelaar dat het overkoepelende doel is om jouw javelin-pak te upgraden tot een legendarisch niveau. “Je hebt een mid-level doel waarvoor je erop uit kan gaan om de 'Dominion’ te verslaan. Maar daarnaast is er ook nog een conflict op wereldwijde schaal gaande, waardoor de Dominion verslaan nog niet het einde van de game is.”

De wereld van Anthem is verdeeld in vier facties: Dominion, Scar, Sentinels en Freelancers. Als speler behoor je tot de Freelancer-factie. De Dominion wordt echter het meest uitgelicht. Het leven van deze factie is afhankelijk van een geheimzinnig relikwie.

BioWare heeft al aangekondigd dat er een additionele verhaallijn beschikbaar gaat komen, maar het oorspronkelijke endgame concept is dat de activiteiten en missies hoofdzakelijk door de wereld verspreid zullen zijn.

Warner voegt toe dat endgame activiteiten variëren van klein tot groot. Zo zijn er kleine dagelijkse missies, missies die de gehele fictieve wereld omvatten, en missies waar krachtige forten overgenomen moeten worden.

“We zijn nog steeds bezig met het vinden van een balans, maar....er is altijd een reden om terug te keren op een wekelijkse en zelfs dagelijkse basis," aldus Warner.

Tevens laat de game director weten dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen klassen, zoals normaal het geval is bij reguliere rpg's. Zo zegt Jonathan Warner: "Dit staat jou toe om jouw piloot te levelen en javelins te veranderen zoals jij dat wil."

Dit artikel delen:

Lees meer

Valve werkt verder aan geweigerde Steam Link app voor iOS Maak kans op een miljoen dollar met WWE 2K19
2

Reacties op: Anthem-ontwikkelaar vertelt over de endgame

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Oxymorphone

  • 19 juni 2018 16:17
  Mooie beloftes weer. Wacht nog steeds op eerlijke gameplay beelden…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Qinneth

  • 19 juni 2018 20:02
  Als de footage getoond tijdens de E3 niet zo gruwelijk saai en underwelming was, dan had ik misschien dit Youtube filmpje kunnen kijken, maar nee… EA heeft het ontzettend slecht aangepakt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.