Anthem komt 22 februari 2019 uit | Gamer.nl

Anthem komt 22 februari 2019 uit | Gamer.nl

Electronic Arts brengt Anthem uit op 22 februari 2019. De game verschijnt op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Dat heeft de uitgever onthuld op de E3.

EA maakt bekend dat Anthem geen lootboxes heeft, er vier kla en zijn en dat 'Triumph as One de tagline is. Dit gebeurde in een gesprek met Biowares general manage Casey Hudson, executive producer Mark Darrah en lead writer Cathleen Rootsaert.

Anthem legt de nadruk op aanpasbaar uiterlijk van personages en bevat daarom cosmetische microtransacties, aldus Bioware. De ontwikkelaar benadrukt dat het spel geen lootboxes krijgt.

Vier kla en

Er zitten vier speelbare kla en in Anthem: de Ranger, de Colo us, de Interceptor en de Storm. Allen zijn freelance elite-eenheden, Javelins, die getraind zijn om exopakken te besturen. Deze pakken zijn nodig om te overleven in de wereld.

De wereld van Anthem is gedurende de schepping verlaten door de goden. Deze schepping voltrok zich middels een lied: het Anthem of Creation. Kwaadwillenden gebruiken dit lied echter als wapen, vertelt Bioware.

Dynamiek

De game is speelbaar als singleplayer-spel, al raadt Bioware aan om het met vrienden te spelen. Het bedrijf omschrijft Anthem als "geen MMO", en zegt dat het verhaal en multiplayer wil combineren.

Met het zogeheten 'Our World, My Story' verschilt de thuisbasis per speler, maar is de wereld daarbuiten voor iedereen hetzelfde. Bioware wil deze wereld dynamisch houden door onder meer weerpatronen en updates na release.

E3
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou