Update: Uitvallen PS4-consoles in volgende Anthem-update opgelost

Update: Uitvallen PS4-consoles in volgende Anthem-update opgelost

Update: BioWare zegt de oorzaak gevonden te hebben achter de Anthem-bug die ervoor zorgde dat PlayStation 4-consoles uitvielen. Volgende week wordt het probleem opgelost in een update.

Chad Robertson, hoofd van de live-service van BioWare, vertelt op Twitter dat er meerdere oorzaken zijn gevonden voor het uitvallen van PlayStation 4-consoles tijdens het spelen van Anthem. Een oplossing voor dit probleem is volgende week beschikbaar via een update voor het spel.

Ook gaven sommige spelers aan dat hun console helemaal niet meer werkte na de Anthem-bug. Robertson zegt echter dat dit probleem tijdens grondig onderzoek en testen niet gereproduceerd kon worden.

Gisteren werd in een livestream met hoofdproducent Ben Irving de update van 12 maart besproken. Zo worden er een aantal bug- en crash-fixes toegevoegd aan Anthem, maar kunnen spelers straks ook uit zichzelf weer tot leven gebracht worden tijdens evenementen, in plaats van dat ze moeten wachten op een teamgenoot om geholpen te worden. Bekijk hier een lijst met alle onderwerpen die aan bod kwamen.

Origineel bericht: Sommige Anthem-spelers die de PlayStation 4-versie van de game bezitten, melden dat hun consoles crashen tijdens het spelen van de game. Inmiddels hebben meerdere gebruikers al hun digitale versie kunnen retourneren via Sony.

Op de Anthem-subreddit hebben PS4-gebruikers de afgelopen paar dagen hun problemen gedeeld. De originele klacht noemt dat tijdens crashes en foutmeldingen Anthem terugkeert naar het hoofdmenu van de game of zelfs het systeemmenu van de PlayStation 4. Vervolgens hebben meer Anthem-spelers vergelijkbare problemen gedeeld. Volgens die berichten komt het ook voor dat de console compleet uitvalt, alsof de stroomstekker plots eruit is gehaald, waardoor de PS4 enige tijd nodig heeft om de interne database weer te indexeren. In een extreem geval wordt zelfs genoemd dat de PlayStation 4 helemaal niet meer aan kan worden gezet.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de crashes is. Eigenaars van de digitale versie hebben kennis gegeven dat ze de game hebben kunnen retourneren na contact te hebben opgenomen met de klantenservice van Sony. Het Twitter-kanaal van EA meldt op de hoogte te zijn van de problemen en een onderzoek te zijn gestart naar de oorzaak.

Anthem lanceerde vorige maand met gemengde kritieken. In onze review wordt de game onder andere geprezen voor de manier waarop de Javelins besturen en de mooie wereld, maar helaas heeft de game saaie missies, ongeïnspireerde loot en veel bugs en laadschermen. Lees de volledige recensie voor een compleet beeld van de nieuwe BioWare-game.

Anthem is verkrijgbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik dacht na fallout 76 wel alles gezien te hebben.. Anthem: hou mijn bier even vast.

0

klinkt als een blue screen of death Sony versie. Geheugenlekje waarschijnlijk

0

@-it- Nee, een geheugenlek gaat geen BSOD-achtige praktijken opleveren. Dat is gewoon proces killen en vrolijk verder draaien.

0

Aanbevolen voor jou