Nieuws

Ant Simulator geannuleerd na verspilling van Kickstarter-geld

Eric Tereshinski stapt op

Geschreven door Aida . op

De ontwikkeling van Ant Simulator is geannuleerd nadat Eric Tereshinski is opgestapt bij ontwikkelaar Eteeski. Volgens Tereshinski hebben zijn voormalig collega’s het Kickstarter-geld verspild aan onder andere drank, eten en strippers. 

Tereshinski vertelt in een video dat hij erachter kwam dat zijn voormalig collega’s geld stalen van het bedrijf. “Ze hadden stiekem het grootste gedeelte van ons Kickstarter-geld en de Ant Simulator-investering besteed aan drank, restaurants en zelfs strippers. Dit, samen met vele andere redenen, is de reden waarom het voor mij duidelijk is dat ik mijn carrière niet wil associëren met deze mensen.”

Tereshinski geeft aan dat hij contact opneemt met de mensen die voor reserveringen hebben betaald. Tereshinski zegt daarnaast dat zijn partners gedreigd hebben hem aan te klagen op het moment dat hij hun werkovereenkomst wilde beëindigen. 

“Ik ben heel boos dat ik het geld kwijt ben. Ik ben een jaar aan werk kwijt en ik ben een game kwijt waar ik van hield en waar ik trots op was. Ik keek er echt naar uit om het spel uit te geven op Steam en PlayStation 4. Het had de eerste grote stap voor mij als gameontwikkelaar moeten worden, maar nu moet ik van voor af aan beginnen.”

Meer informatie over het annuleren van Ant Simulator is te lezen op de site van de ontwikkelaar

Bron: Eteeski

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe gameplay The Division toont ondergrondse levels Speel samen met Afrojack en Yarasky Call of Duty: BO3
4

Reacties op: Ant Simulator geannuleerd na verspilling van Kickstarter-geld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • gimbal2

  • 2 februari 2016 12:36
  Leuk verhaal, maar als dat soort dingen in het geheim kunnen gebeuren dan is er meer mis dan enkel uitbuiters als collegas.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  pepsi

  • 2 februari 2016 12:51
  En heeft meneer hier ook harde bewijzen voor? Iedereen kan na een ruzie wel wat gaan roepen, zonder hard bewijs is het zijn woord tegen het woord van het bedrijf.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 2 februari 2016 22:49
  Beetje raar verhaal, want de fiscus zal ook wel hun geld willen zien, immers is kickstarter niet belastingvrij en heb je je aan fiscale regels te houden.. tevens heeft kickstarter ook nog regels wat betreft het gebruik van het geld, dus die moeten ook in actie komen..
  Maar dit is een probleem van veel kickstarter projecten, ze worden gestart door mensen zonder verstand van zaken, en denken 'mooi even wat geld ophalen en dan iets fabriceren', maar de werkelijkheid is toch wel heel wat anders..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 3 februari 2016 01:00
  Ook hier staat het weer lekker onduidelijk.


  Hij heeft namelijk ongeveer 8 maanden geleden een TOS (Terms of Service) getekend samen met zijn vrienden die ook aan de game werkten.
  De laatste tijd waren zijn vrienden lekker het geld aan het opmaken geweest aan strippers en drank. Zo zijn mede weten.

  Wat nou de clue is, de TOS is zo opgesteld dat zijn maatjes (die hij overigens 11 jaar kende), zich zo hebben ingedekt dat hij ze niks kan maken.
  Ze staan namelijk als "consultants" in de terms of service, dat betekent dat zij niet hoefde te werken aan de game, en het geld konden uitgeven hoe ze wilden.

  Hij wil de de game verder gaan afmaken, maar zijn ex-vrienden hebben hem laten weten dat als hij dat doet, dat ze hem dan aanklagen omdat het ook bleek dat hun de eigenaren zijn.

  En dit allemaal omdat hij zijn vrienden vertrouwden.

  In kort is hij dus gigantisch genaaid door zijn vrienden, zelfs zo erg dat hij op zijn eigen niet eens de game kan afmaken. Iets wat hij dus wel wil.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.