Anonymous is nog niet klaar met strijd tegen Sony | Gamer.nl

Anonymous is nog niet klaar met strijd tegen Sony | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"In de ogen van de wet is deze zaak voorbij. Daar zijn wij het niet mee eens. Wij geloven dat Sony's acties in deze zaak onrechtmatig zijn. We zijn het er niet mee eens dat Sony sociale mediawebsites zoals YouTube heeft gedwongen om de IP-adre en te overhandigen van mensen die Geohots video's hebben gezien. Wij zien dit als een heftige inbreuk op privacyrechten. We zijn het er niet mee eens dat Sony onder druk persoonlijk informatie van andere bedrijven zoals PayPal heeft verzameld. We vinden het onacceptabel dat Sony deze informatie überhaupt mag opvragen."

Anonymous neemt het Sony kwalijk dat het bedrijven als PayPal en Youtube heeft gedwongen om persoonlijke informatie over te dragen van gebruikers die iets met George Hotz te maken hebben gehad. "Deze daden zijn compleet respectloos en onvergeeflijk", schrijft Anonymous.

"Dit gaat niet over het scheefgetrokken gevecht tu en één persoon en een enorm bedrijf. De acties van Sony hebben verstrekkende gevolgen voor iedere persoon die een apparaat heeft gekocht en er zodoende eigenaar van is, ongeacht de fabrikant."

Protest

Anonymous zegt door te gaan met zijn protest en roept mensen op om ook in opstand te komen. "Waar het juridische systeem gefaald heeft, daar zal Anonymous overwinnen, door op te staan voor de rechten van iedereen, niet alleen voor die mensen die deze bedrijven hebben durven uitdagen. Geohot gelooft in vrijheid van informatieverspreiding. Wij zullen hem steunen." De protestgroep roept mensen op om op 16 april de straten op te gaan en te gaan protesteren bij Sony-winkels.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou