In een interview over de ontwikkeling van Alan Wake vroeg CVG waarom Alan Wake voor de PC geannuleerd werd. "Daar kan ik niet echt iets over zeggen", antwoordde Maki. "Ik kan wel zeggen dat het niet aan de techniek lag. En ook niet dat de beslissing in Finland is gemaakt". Hoewel Maki het niet met zoveel woorden zegt, heeft uitgever Microsoft waarschijnlijk besloten dat de ontwikkeling van PC-versie gestopt moest worden.

Alan Wake was oorspronkelijk bedoeld voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Nadat Remedy in 2006 een exclusieve deal aanging met Microsoft, zou de game enkel nog op PC en Xbox 360 verschijnen. Vorig jaar maakte Microsoft bekend dat ook de PC-versie niet meer uitkomt. Alan Wake verscheen in mei 2010 uiteindelijk alleen voor Xbox 360.

Schrijver

Alan Wake gaat over de gelijknamige schrijver, die ondanks zijn successen al twee jaar geen woord meer op papier heeft kunnen zetten. Om inspiratie op te doen neemt zijn vrouw Alice hem mee naar het bergstadje Bright Falls. De bedoeling is dat Alan hier tot rust kan komen en weer boeken gaat schrijven, maar het pakt anders uit. Alice raakt vermist en Alan moet haar terug zien te vinden. Hierbij raakt hij verzeild in een bovennatuurlijk avontuur.