Anno 1800 waarschijnlijk exclusief op Epic Games Store

Anno 1800 waarschijnlijk exclusief op Epic Games Store

Het is nog niet bevestigd, maar het kan zijn dat Anno 1800 ook een href="https://www.gamespot.com/articles/steam-loses-another-game-presumably-to-epic/1100-6466108/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Epic Exclusive</a> wordt. De game zou in eerste instantie te downloaden zijn via Steam zodra deze uitkwam, maar de verkoop op het platform wordt na de releasedatum van 16 april alweer stopgezet.

“De verkoop van Anno 1800 op Steam wordt stopgezet na 16 april omdat de uitgever heeft besloten het spel exclusief in een andere pc-winkel uit te brengen”, is op de Steam-pagina van de game te lezen. Steam geeft wel aan dat de game gewoon via Steam verkrijgbaar is voor de mensen die hem al hadden aangeschaft.

Een exclusieve pc-winkel kan hinten naar de Epic Games Store. Het zou niet de eerste keer zijn dat een game vlak voor de lancering overstapt naar Epic. Dit is bijvoorbeeld ook gebeurd bij Metro Exodus en The Division 2, twee games die beide als AAA-games gezien worden. De laatste game waarvan bekend is dat deze is overgestapt is Borderlands 3. Daarnaast heeft Epic, toen The Division 2 overstapte, aangegeven dat er meer titels van Ubisoft naar de Epic Game Store komen. Het ging om titels die komend jaar uit zouden komen en Anno 1800 voldoet aan die criteria.

Anno 1800

Veel gebruikers zijn niet blij met de keuze om games exclusief te maken voor de Epic Game Store. Zowel bij Metro Exodus als bij Borderlands 3 werden de voorafgaande games gebombardeerd met negatieve recensies. Gebruikers wilden via deze weg kenbaar maken dat ze het niet met deze beslissing eens waren.

Waarom Steam-gebruikers zo kwaad zijn heeft uiteenlopende redenen. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld bang dat Epic gebruik maakt van spionage en anderen vinden het weer onhandig dat ze geen gebruik kunnen maken van Steams voorzieningen, zodra ze de Epic Launcher openen. Bovendien zijn mensen bang dat dit het einde is van het Steam-tijdperk en dat het aanschaffen van pc-games in de toekomst via allemaal verschillende kleine sites moet. Dit maakt pc-gamen toch iets onhandiger.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Ik niet, want Steam bied mensen gewoon veel meer features die Epic (nog) niet heeft. Ook kun je geen games op andere sites meer kopen en dus alleen op Epic zelf. Dan hebben zei dus een nog grotere monopolie op de prijzen van je games dan Steam. Kan mij niet voorstellen dat je dat graag wilt. Om er maar eens even snel een te noemen. Nou zal ik in het geval van Ubisoft ook nooit hun games op Steam kopen. Ik vind een launcher geforceerd moeten opstarten meer dan genoeg om een spel te spelen. Als ik het op Steam aanschaf zit ik dus met Steam én moet ik ook nog eens uPlay aan hebben staan. Features van Steam, op de open markt na, boeien mij dan persoonlijk niet zoveel. Tegelijkertijd zal ik ook geen spel aanschaffen op Epic, gezien het gelukkig (nog) niet nodig is.

0
test

@Vogeltje Epic krijgt maar 12% Meeste geld gaat naar de developer.

0

Ik snap het aan de ene kant wel. Steam vraagt gewoon een te groot percentage. 30% van kleine projecten 20% van de AAA titels. Het is gewoon teveel. Aan de andere kant. Is exclusiviteit wel de oplossing???? Dan valt er voor ons consumenten niets te kiezen. Dit is dus ook niks. Zelfs zie ik liever het volgende. Bluebyte zou er voor kunnen kiezen om de prijs op steam te verhogen. € 69.90 ipv € 59.90 en op de epic game store gewoon € 59.90 vragen. Zo blijft er toch nog een optie over voor diegene die echt niet van steam willen.

0

@slammer Volgens mij mag BlueByte dat niet zomaar doen en ik kan me zo voorstellen dat Steam daar ook niet mee akkoord gaat. En Steam is immers nog steeds de grootste. Is het trouwens niet gewoon mogelijk om deze game ook gewoon bij de ontwikkelaar te kopen? Dan hoef je Steam of Epic niet te gebruiken. En kun je een game die je wel via Steam gekocht hebt nog direct starten zonder Steam? Ik zie echt het nut van Steam niet namelijk of je moet ertoe verplicht worden.

0
test

@fonsrutte Alle exemplaren die nu presold zijn via steam blijven gewoon via steam te spelen en in de library. Alleen nieuwe kopers kunnen dus vanaf de dag van release niet meer het spel via steam kopen. En nee, bijna alle games die je gekocht hebt via steam kun je niet starten zonder dat ook de steamclient geinstalleerd is.

0
test

@slammer Maar valt er eigenlijk wel te kiezen? Als jij het overgrote deel van je games in de Steam library hebt staan, en de prijzen in beide shops zijn gelijk (of zelfs iets goedkoper in de andere store), dan zul jij gewoon kiezen voor te kopen via Steam. Grootste probleem op dit moment is niet de stores ansich, maar de verplichte koppeling van je library aan die store.

0

Aanbevolen voor jou