Anno 1800 krijgt in april een open bèta

Anno 1800 krijgt in april een open bèta

In april dit jaar moet er een open bèta verschijnen voor Anno 1800.

De citybuilder van Blue Byte krijgt van 12 tot en met 14 april een open bèta. Er zijn nog weinig details over deze bèta, maar Blue Byte laat weten dat er nieuwe content beschikbaar komt die niet beschikbaar was in de eerder gehouden gesloten bèta. Mensen hoeven zich niet in te schrijven en kunnen wanneer het zover is een cliënt downloaden om aan de slag te gaan.

Anno 1800 speelt zich, zoals de naam doet vermoeden, af in de negentiende eeuw en tevens gedurende de industriële revolutie. Spelers kunnen zelf kiezen of ze diplomatieke acties ondernemen, oorlogvoeren of aan ruilhandel doen om nieuwe gebieden te verkennen of vijanden te domineren. Bovendien zijn ook een sandbox-modus en de multiplayermodus in de game te vinden.

De volledige game verschijnt op 16 april, twee dagen na de open bèta. Anno 1800 had eerst op 26 februari uit moeten komen, maar Blue Byte gaf aan iets meer tijd nodig te hebben om de game te perfectioneren. Onderstaande trailer is van de gesloten bèta.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Afgelopen twee closed beta's gespeeld en krijg hier erg veel zin in... Ik ben niet van het pre-orderen, maar zit hier toch over na te denken...

0

@3djester Ik heb eigenlijk nog nooit een Anno game gespeeld. Het lijkt een beetje op een crossover tussen Civ en Sim City. Klopt dat of heb ik het helemaal mis?

0
test

@fonsrutte Dat klopt niet helemaal. het lijkt wel iets op Sim City / Cities Skylines. Alhoewel de schaal een stuk kleiner is. In plaats van hele blokken met huizen moet je voor elk huis de juiste resources hebben. Het spel draait om het produceren van de juiste goederen en daar ook genoeg van te produceren maar niet te veel zodat je bankroet gaat. Het probleem is dat niet elk eiland hetzelfde kan produceren. Dat komt aan de ene kant door ruimte gebrek en aan de andere kant doordat sommige eilanden het gewoon niet kunnen (fertilities noemen ze dat). Daardoor moet je uiteindelijk naar andere eilanden toe gaan en ook naar "the new world" aka central 'merica in 1800 / The Orient in 1404. Als je het wilt proberen, volgens mij is Anno 1404, op dit moment de beste anno al zeg ik het zelf, nu in de aanbieding op Steam. Kost nu 3,74 euro. Geloof me wanneer ik zeg: het is de moeite waard!

0

@fonsrutte Haal zoals 3djester zegt Anno 1404 en ervaar het zelf. Anno 1404 blijft mijn meestgespeelde citybuilder. Perfect getunede mechanics en genoeg endgame dingen (je stad draaiende houden is net zo'n taak als je stad opbouwen) om je letterlijk honderden uren mee te vermaken. In de free build-modus alleen al proberen je eilanden zelfvoorzienend te maken met transportschepen en piraten die je het leven zuur maken is geweldig bevredigend.

0

Laatste beta konden we maar tot tier 3 (artisans) spelen en de huizen in dat filmpje zijn tier 4 of 5, dus deze video komt waarschijnlijk dan niet uit de laatste closed beta. Of zijn er mensen die verder konden spelen dan tier 3 afgelopen weekend? Ik vond dat het spel goede verbeteringen had. Vooral informatie feedback en UI waren goed verbeterd. Echter ben ik niet overtuigd. Ik denk dat dit komt doordat de dingen die ik me afvraag vooral na tier 3 komen. Vooral in hoeverre de mechanics van de zoo en museum van belang gaan zijn en of het spel verderop compex genoeg wordt kwa routes. Dat weet ik nu nog steeds niet. Ik zal nadat het spel uitkomt eerst eens op youtube kijken hoe dat verderop zit en beslis ik wel.

0

Aanbevolen voor jou