Brash Entertainment, de ontwikkelstudio die zich vooralsnog exclusief richt op het maken van flauwe aftreksels van middelmatige bioscoopfilms, komt begin 2009 met The Tale of Despereaux. Dit is op Ratatouille gelijkende animatiefilm met het muisje Despereaux in de hoofdrol. Net als de rat Remy heeft muis Despereaux ook een onverwacht delicate smaak. Niet voor eten, maar voor muziek, boeken en Prinses Pinda. Wanneer de Prinses gekidnapt wordt, staat Despereaux een avontuurlijke reis te wachten.

 

The Tale of Despereaux wordt een platformer zoals die vaak verschijnen rond filmgames. Voor de allerjongste gamers is een speciale moeilijkheidsgraad toegevoegd waardoor ze op hun dooie gemakje het avontuur van Despereaux kunnen beleven, terwijl doorgewinterde gamers wat meer uitdaging te wachten staat.

Alle echte stemacteurs van de film zijn in het spel te horen. Want waar Ratatouille kon teren op het talent en de bekendheid van Pixar zelf, heeft The Tale of Despereaux de bekende namen nodig van Dustin Hoffman, Emma Watson, Sigourney Weaver, Christopher Lloyd en William H. Macy.