Animal Forest was destijds een ambitieus project van Miyamoto voor de Nintendo64, maar toen die console langzaam maar zeker ten onder ging werd er besloten de game ook voor de Gamecube te maken.

En dat is maar goed ook, want nu zal er een linkmogelijkheid met de GBA in het spel komen te zitten, die het je mogelijk maakt om bepaalde dingen uit het spel op je GBA te spelen.

Daarbij werd bekend dat Animal Forest zelf ook naar de GBA komt. Als je dan je GBA met Animal Forest linkt aan je Gamecube met Animal Forest, dan zou het mogelijk moeten zijn om 'verder' te spelen waar je gebleven was op de 'andere' console. Veel meer is er nog niet bekend over deze titel.

Animal Forest op de handheldAlways enthusiastic to show off his company's technology, Shigeru Miyamoto demonstrated the connectivity features of the GameCube and the Game Boy Advance using the upcoming Animal Forest. As in Flippin' Kirby, Miyamoto plugged the handheld into the console...naturally, since Animal Forest is a GameCube game, there was no need to have a cartridge plugged into the Game Boy Advance. While on the GameCube, Miyamoto walked one of the game's characters onto a boat and took him to an island, afterwhich the game switched to the Game Boy Advance mode. Miyamoto also used the handheld system to change the patterns and outfits of the various characters in the game.

Developed by Nintendo, Animal Forest will be available for the GameCube in Japan this December.

Miyamoto heeft zelf in ieder geval veel vertrouwen in Animal Forest, en ziet dit dan ook als zijn meest veelbelovende game.