Nieuws
Animal Crossing

'Animal Crossing: Pocket Camp al zo'n 15 miljoen keer gedownload'

Mobiele game is nu een week uit

Geschreven door Michel Musters op
De vorige week dinsdag verschenen mobiele game Animal Crossing: Pocket Camp is volgens eerste inschattingen minstens 15 miljoen keer gedownload in zes dagen.
Dat meldt Sensor Tower, waar met uitgebreid in gaat op de downloads voor de game. De 15 miljoen exemplaren zouden om een gecombineerd aantal van iTunes en de Google Play Store gaan, aangezien het spel op zowel iOS als Android beschikbaar is.


Mocht het aantal kloppen, dan is Pocket Camp de op één na succesvolste mobiele game van Nintendo tot dusver. Super Mario Run, dat tevens gratis te downloaden is, werd in de eerste zes dagen 32 miljoen keer gedownload. Nintendo's andere mobiele game, Fire Emblem Heroes, werd in diezelfde tijd 7 miljoen keer gedownload.

Belangrijker voor Nintendo zal zijn hoeveel geld het bedrijf gaat verdienen met de game. Pocket Camp bevat veel opties voor spelers om tot aankopen over te gaan. In Japan staat de game op dit moment op de tiende plek op de lijst van iPhone-games die het meeste geld binnenhalen. Op 25 november stond de game tijdelijk op de vijfde plek. In de VS staat de game echter op de 72e plaats. Ter vergelijking: in dat land behaalde Fire Emblem Heroes op een gegeven moment de zesde plek op de lijst.

Dit artikel delen:

Lees meer

Stem op alle nominaties uit onze fotowedstrijd Resident Evil: Revelations 1 en 2 nu beschikbaar op Switch
0

Reacties op: 'Animal Crossing: Pocket Camp al zo'n 15 miljoen keer gedownload'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.