'Angry Birds-studio ontslaat tot 130 werknemers' | Gamer.nl

'Angry Birds-studio ontslaat tot 130 werknemers' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Tot 16 procent van het totaal aantal werknemers van het bedrijf verliezen daardoor hun baan. Rovio laat weten dat er ontslagen vallen vanwege tegenvallende groei. "We anticipeerden snellere groei terwijl we ons team uitbreidden", aldus een persbericht. "Daarom versimpelen we onze organisatie rond de drie facetten met de hoogste kans op groei: games, media en consumentenproducten."

"Het is nooit gemakkelijk om dergelijke veranderingen toe te pa en", zo vervolgt Rovio. "Maar het is beter om het zo snel mogelijk te doen, nu we nog een goede kans hebben om te groeien." 

Eerder stapte CEO Mikael Hed al op als CEO. Deze week liet Rovio weten dat het bijna een kwart van zijn Angry Birds-spelers kwijt is. Zo'n 200 miljoen mensen spelen de diverse games in de serie. Dat zijn er 63 miljoen minder dan in 2012.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou