Angry Birds-maker ‘Wij zijn snelst groeiende consumentenmerk ooit’ | Gamer.nl

Angry Birds-maker ‘Wij zijn snelst groeiende consumentenmerk ooit’ | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Wagemans, die bij Rovio de functie senior vice president of brand advertising bekleedt, stelt dat andere merken zoals Facebook en Zynga weliswaar groter zijn, maar dat zij in hun eerste twee jaren niet zo snel groeiden. Rovio is met name bekend van Angry Birds, dat inmiddels op meerdere platformen is uitgebracht en ook in de vorm van merchandising-artikelen zoals pluchen vogels.

Angry Birds wordt volgens Wagemans over de verschillende versies maandelijks door 120 miljoen mensen gespeeld. Dat zijn er in totaal meer dan andere snel groeiende bedrijven in hun eerste twintig maanden wisten te behalen, zo claimt hij. Wagemans verwacht daarnaast niet dat de groei snel zal stagneren. "We zijn nog niet eens op Facebook actief."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou