Angry Birds-maker: 'Wij hebben de markt verbreed' | Gamer.nl

Angry Birds-maker: 'Wij hebben de markt verbreed' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Er zijn nu meer gamers, ook al zien ze zichzelf niet zo. Gamen is meer mainstream dan het ooit was: games zijn normaal nu. Zelfs Nintendo is dat niet gelukt met de Nintendo Wii", aldus Vesterbacka, die vervolgens spreekt over de verkoopcijfers van de Angry Birds-serie. "Angry Birds-games zijn nu meer dan 700 miljoen keer gedownload en dat wordt binnenkort nog meer. Dat is waarom we niet denken dat Angry Birds binnenkort verdwenen is. Het is niet alleen een game meer."

Angry Birds Space

Angry Birds geldt op dit moment als de best verkochte app ooit. De tweede en derde plaats zijn ook voor Angry Bird-games, te weten Angry Birds Seasons en Angry Birds Rio. Op 22 maart verschijnt Angry Birds Space, waarop Rovio een nieuwe marketingtactiek toepast. "Het is de eerste keer dat we alles beschikbaar hebben op de dag van de lancering. Speelgoed, boeken, snoep, alles. Het is gigantisch; de meeste Hollywood-films hebben dit niet eens gedaan en dit is nog maar de eerste fase van het 'Space-progamma'. Er komt nog meer aan", verklaart Vesterbacka. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou