'Angry Birds-maker Rovio ontslaat 110 werknemers' | Gamer.nl

'Angry Birds-maker Rovio ontslaat 110 werknemers' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In oktober maakte de gamemaker bekend 130 werknemers te zullen ontslaan, doordat de inkomsten uit games als Angry Birds terugliepen. Dat aantal is nu met twintig teruggebracht na onderhandelingen met het personeel.

Door de huidige ontslagronde wordt de Finse studio van Rovio gesloten. Een deel van het personeel gaat mee naar het hoofdkantoor in Zweden, de rest wordt ontslagen. Rovio zegt dat de groei dit jaar niet zo sterk was als aanvankelijk verwacht. De nettowinst van Rovio halveerde afgelopen jaar naar 36,5 miljoen euro.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou