Android TV wordt mogelijk geleverd met controller [nee] | Gamer.nl

Android TV wordt mogelijk geleverd met controller [nee] | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Ru akovskii kreeg op het Google I/O-evenement een exemplaar mee van Android TV en plaatste daar een foto van op zijn Google Plus-account. Daarbij vertelde hij dat er een controller bij Android TV geleverd gaat worden. De uiteindelijke controller is echter niet de controller op de foto. Ru akovskii zegt namelijk een versie te hebben gekregen die enkel beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Eén van de functies van Android TV is de mogelijkheid om games naar televisie te streamen. Ook werd er al aangekondigd dat Razer met een microconsole bezig is die gebruik maakt van Android TV.  

Android TV is een softwareplatform waarmee het Android-besturing ysteem op televisies verschijnt en ze zo 'smart' maakt. Android TV moet makkelijk zijn voor ontwikkelaars, waardoor zij makkelijk apps ook beschikbaar kunnen maken voor grote televisieschermen. Het platform komt onder meer naar smart-tv's van Philips, Sony en Sharp.  


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou