Android TV-kastje Nvidia Shield deze week naar Nederland | Gamer.nl

Android TV-kastje Nvidia Shield deze week naar Nederland | Gamer.nl

Nvidia brengt het Android TV-kastje Shield naar Nederland. Het apparaat doet dienst als mediaspeler en als console voor Android-games. style="background-color: initial;">De Shield verschijnt op donderdag 17 maart en kost 199 euro.</span></p>

De settopbox van Nvidia draait op de nieuwste versie van Android TV, het besturing ysteem dat ook door de smart-tv's van Sony en Philips wordt gebruikt. Op het systeem zijn apps van grote streamingdiensten als Netflix en Youtube beschikbaar. Het is mogelijk om video's in maximaal 4K-kwaliteit af te spelen.

Ook bevat de Shield een ingebouwde Chromecast, waarmee video's vanaf smartphones, tablets en laptops naar de tv kunnen worden gestuurd.

Games

Verder is de Shield bedoeld als gameconsole, die ondersteuning biedt voor het spelen van Android-games. Het apparaat heeft een Nvidia Tegra X1-proce or met 3GB werkgeheugen om deze soepel te draaien. Volgens Nvidia zijn de grafische prestaties van het apparaat ruim twee keer zo goed als op de nieuwste Apple TV.

De basisuitvoering van de Shield heeft 16 GB opslagruimte, maar een Pro-versie bevat een harde schijf van maar liefst 500 GB voor de opslag van games en media. Die versie kost 299 euro. De opslag van beide versies kan worden uitgebreid met een sd-kaart, usb-stick of externe harde schijf.

Bij het apparaat wordt standaard een controller meegeleverd en extra controllers kosten 59 euro per stuk. Er kunnen maximaal vier controllers aan de Shield worden gekoppeld om multiplayergames te spelen.

De controller maakt verbinding met de console via direct wifi, wat moet zorgen voor een lagere responstijd dan het meer gangbare Bluetooth. Het geluid van games of films kan ook worden beluisterd door een headset in de controller te steken.

Een afstandsbediening met microfoon voor stembediening is los verkrijgbaar voor 49 euro. Daarnaast is een stand verkrijgbaar die het mogelijk maakt om de Shield rechtop neer te zetten, voor 29 euro.

Abonnement

Kopers van de Shield kunnen ook een abonnement nemen op GeForce Now, de gamestreamingdienst van Nvidia. Voor 9,99 euro per maand biedt deze dienst toegang tot ruim negentig pc-games, waaronder Tomb Raider, Grid Autosport, The Witcher 2 en verschillende Batman-titels.

Nvidia belooft dat de games afspelen in full hd-resolutie, met maximaal 60 beelden per seconde. Het moet mogelijk zijn om games in 30 seconden op te starten, zonder eerst grote bestanden te downloaden.

De abonnementsdienst is de eerste drie maanden gratis. "Dus iedereen kan het testen op zijn internetverbinding en zien of ze de collectie goed vinden", aldus een woordvoerder.

De Shield werd in mei 2015 in de VS op de markt gebracht en kwam in oktober al naar een aantal andere Europese landen. Het is onduidelijk hoe vaak het apparaat tot nu toe is verkocht. De Shield is niet te verwarren met eerdere versies van de Shield, een controller en een tablet.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou