Android voor Nintendo Switch maakt Netflix mogelijk

Android voor Nintendo Switch maakt Netflix mogelijk

Met behulp van onofficiële software is het nu mogelijk om het Android-besturingssysteem te draaien op de Nintendo Switch vanaf een SD-kaart. Bovendien werkt de software zowel in de handheld-modus als in de dock.

Nadat in 2018 al een manier werd ontdekt om externe code te draaien op de Nintendo Switch, is nu onofficiële software uitgebracht die het mogelijk maakt om het Android-besturingssysteem te gebruiken op de handheld-console van Nintendo. De software is gebaseerd op dat van Nvidia Shield en is de eerste openbare Android-ROM voor de Switch. In een video op YouTube toont

Watch on YouTube

hoe het besturingssysteem niet op de Switch geïnstalleerd hoeft te worden, maar simpelweg draait vanaf een SD-kaart.

Vrijwel alle functionaliteiten van Android zijn te gebruiken op de Nintendo Switch. Zo is het mogelijk om apps te downloaden en te openen, kunnen mobiele games en ROM-hacks worden gespeeld en is het mogelijk om bijvoorbeeld Netflix te kijken vanaf de handheld-console. Bovendien kan de Switch hierbij in de dock worden geplaatst, zodat er vanaf een televisiescherm kan worden gespeeld of gekeken. De Joy-Cons werken namelijk ook gewoon wanneer het Android-besturingssysteem wordt gebruikt.

Hoewel de Android-ROM al ver is uitgewerkt, is dit slechts de eerste versie van de uitgebrachte software. Op de downloadpagina hiervan staan dan ook een aantal veelvoorkomende problemen beschreven. Zo werken apps die gebruik maken van GPS, microfoon of de camera niet, functioneert het draaien van het scherm raar en zijn er problemen met de batterijduur.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit is dus alleen mogelijk met een switch die van vorig jaar zomer of eerder is, alles daarna is met een nieuwe hardware revisie dit lek dus gedicht. En ja je kunt netflix, maar wel alleen in SD...

0

pfff wat een nonsens, koop dan een chromecast. Lijkt mij een stuk eenvoudiger en beter dan dit halfbakken geklungel. Snap dat het leuk is om dit werkend te krijgen, maar echt functioneel is het allemaal niet.

0

Aanbevolen voor jou