Nieuws
Switch Android

Android voor Nintendo Switch maakt Netflix mogelijk

Wordt onofficieel gedraaid vanaf SD-kaart

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Met behulp van onofficiële software is het nu mogelijk om het Android-besturingssysteem te draaien op de Nintendo Switch vanaf een SD-kaart. Bovendien werkt de software zowel in de handheld-modus als in de dock.

Nadat in 2018 al een manier werd ontdekt om externe code te draaien op de Nintendo Switch, is nu onofficiële software uitgebracht die het mogelijk maakt om het Android-besturingssysteem te gebruiken op de handheld-console van Nintendo. De software is gebaseerd op dat van Nvidia Shield en is de eerste openbare Android-ROM voor de Switch. In een video op YouTube toont xdadevelopers hoe het besturingssysteem niet op de Switch geïnstalleerd hoeft te worden, maar simpelweg draait vanaf een SD-kaart.

Vrijwel alle functionaliteiten van Android zijn te gebruiken op de Nintendo Switch. Zo is het mogelijk om apps te downloaden en te openen, kunnen mobiele games en ROM-hacks worden gespeeld en is het mogelijk om bijvoorbeeld Netflix te kijken vanaf de handheld-console. Bovendien kan de Switch hierbij in de dock worden geplaatst, zodat er vanaf een televisiescherm kan worden gespeeld of gekeken. De Joy-Cons werken namelijk ook gewoon wanneer het Android-besturingssysteem wordt gebruikt.

Hoewel de Android-ROM al ver is uitgewerkt, is dit slechts de eerste versie van de uitgebrachte software. Op de downloadpagina hiervan staan dan ook een aantal veelvoorkomende problemen beschreven. Zo werken apps die gebruik maken van GPS, microfoon of de camera niet, functioneert het draaien van het scherm raar en zijn er problemen met de batterijduur.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gears 5-controller voor Xbox One gelekt Fallout 76 krijgt eerste raid in augustus
2

Reacties op: Android voor Nintendo Switch maakt Netflix mogelijk

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 29 juli 2019 22:36
  Dit is dus alleen mogelijk met een switch die van vorig jaar zomer of eerder is, alles daarna is met een nieuwe hardware revisie dit lek dus gedicht. En ja je kunt netflix, maar wel alleen in SD…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • madfhunter

  • 30 juli 2019 23:13
  pfff wat een nonsens, koop dan een chromecast. Lijkt mij een stuk eenvoudiger en beter dan dit halfbakken geklungel. Snap dat het leuk is om dit werkend te krijgen, maar echt functioneel is het allemaal niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.