Andrew House: 'Games op PlayStation Neo zijn veel mooier' | Gamer.nl

Andrew House: 'Games op PlayStation Neo zijn veel mooier' | Gamer.nl

In een interview met de BBC heeft PlayStation-ceo Andrew House zich uitgelaten over de PlayStation Neo, een krachtigere versie van de PlayStation 4. Volgens de directeur worden games op de PlayStation Neo een stuk mooier.

Over de PlayStation Neo gaan al ruime tijd allerlei geruchten. Zo zou het systeem een stuk krachtiger zijn dan de huidige PlayStation 4 en kunnen games in 4K-resolutie afgespeeld worden. In een gesprek met BBC licht Andrew House een tipje van de sluier over de kracht van de console.

"Om duidelijk te zijn, de verbeterde PlayStation 4 waar we aan werken, met codenaam Neo, moet de huidige line-up complementeren, niet vervangen. Wellicht is het een kans om afstand te doen van de statische console die hetzelfde blijft voor een periode van zes, zeven, acht jaar. En mi chien kunnen we, naast de huidige PlayStation 4, nog iets extra bieden. In het bijzonder, en ik moet dit onderstrepen, op grafisch gebied. Games zullen in feite een stuk mooier zijn dan ze voorheen zijn geweest."

Sony is duidelijk in zijn communicatie dat de PlayStation Neo geen vervanging voor de PlayStation 4 moet worden. PlayStation-directeur Shawn Layden zegt in een interview met TIME: "Met deze aanloop naar een high-end PlayStation 4 gaan we de gebruikersbasis niet splitsen. Er komt geen wel-niet-situatie. Er gaat maar één game de verkoop in en die is afspeelbaar op beide consoles. Je hebt dezelfde ervaring, maar één ervan is op een hogere resolutie met verbeterde graphics, maar de rest is precies zoals je gewend bent."

Tegen alle verwachtingen in besloot Sony om de PlayStation Neo niet te tonen tijdens hun E3-persconferentie. In een gesprek met de Financial Times, vlak voor E3, gaf Andrew House aan dat het bedrijf de juiste gelegenheid zoekt om het systeem te onthullen.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou