Nieuws
ancestors

Ancestors: The Humankind Odyssey jaar lang exclusief op Epic Games Store

Omzet Take-Two stijgt met 49 procent

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Ancestors: The Humankind Odyssey is een jaar lang exclusief op Epic Games Store. Ook heeft Take-Two Interactive bekendgemaakt dat de omzet van het bedrijf is gestegen met 49 procent.

Take-Two Interactive heeft tijdens het bekendmaken van haar fiscale jaarcijfers onthuld dat Ancestors: The Humankind Odyssey een jaar lang exclusief verkrijgbaar is op de Epic Games Store. In het spel, dat wordt gemaakt door Assassin's Creed-bedenker Patrice Désilets, moet de speler over een tijdsbestek van acht miljoen jaar een clan opbouwen, territorium uitbreiden en vaardigheden doorgeven aan de volgende generaties.

Dat Ancestors exclusief naar de Epic Games Store komt, sluit aan bij de trend van Take-Two om een aantal grote titels exclusief naar de digitale winkel van Epic te brengen. Eerder werd al bekend dat The Outer Worlds en Borderlands 3 op lancering een jaar lang verkrijgbaar zijn in de Epic Games Store, in plaats van op Steam.

Strauss Zelnick, de voorzitter en directeur van Take-Two, legt uit dat er is gekozen om de Epic Games Store te ondersteunen, omdat hij denkt dat de distributie van games over meerdere platformen een goede zaak is. Wel zegt Zelnick dat het zelden zal voorkomen dat Take-Two games exclusief uitbrengt. Hij verzekert dan ook dat Steam in de toekomst ondersteund blijft worden door de uitgever.

Bij het bekendmaken van de jaarcijfers onthulde Take-Two ook dat de totale omzet van het bedrijf vorig jaar 2,67 miljard dollar bedroeg, een stijging van 49 procent. Een groot gedeelte hiervan komt door het succes van Red Dead Redemption 2, waar tot nu toe 24 miljoen kopieën van zijn verkocht. Ook NBA 2K19, de Civilization 6-uitbreiding Gathering Storm en het nog altijd succesvolle Grand Theft Auto 5 werden positief uitgelicht.

Ancestors: The Humankind Odyssey moet in 2019 verschijnen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar heeft nog geen exacte releasedatum. Bekijk ook onze Gameplay Update van Ancestors: The Humankind Odyssey en lees ons interview met Patrice Désilets over Ancestors, Assassin’s Creed en Amsterdam: 1666.

Dit artikel delen:

Lees meer

Dauntless wordt volgende week officieel gelanceerd Rage 2 gaat soms net niet ver genoeg
2

Reacties op: Ancestors: The Humankind Odyssey jaar lang exclusief op Epic Games Store

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Robert-Frans

  • 14 mei 2019 12:06
  "Strauss Zelnick, de voorzitter en directeur van Take-Two, legt uit dat er is gekozen om de Epic Games Store te ondersteunen, omdat hij denkt dat de distributie van games over meerdere platformen een goede zaak is."

  Dit lijkt mij strijdig met het besluit om het spel een jaar uitsluitend op Epic Games Store uit te brengen.
  Goed, het is maar voor een jaar, maar in de gameswereld is een jaar erg lang en waarom dan niet gewoon daadwerkelijk meteen je games op meerdere platforms distributeren?
  Alleen al omdat dat exclusieve gedoe volgens mij bij gamers meer ergernis opwekt dan ondersteuning voor Epic Games Store.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DutchDice

  • 14 mei 2019 14:49
  we hebben steam??

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.