Volgens The Nikkei, een Japanse zakenkrant, wordt er verwacht dat Sony een verlies van 100 miljard yen, bijna 850 miljoen euro, zal aankondigen. Dat is het eerste verlies in ruim veertien jaar en slechts het tweede verlies sinds het bedrijf in '58 de beurs op ging. Daarmee lijkt het er op dat ook het ijzersterke elektronicaconcern, dat naast de PlayStation 3 onder andere ook televisies van het merk Bravia en Blu-ray spelers op de markt brengt, zwaar getroffen wordt door de economische crisis. Eerder voorspelde Sony nog een winst van 200 miljard yen (1.7 miljard euro).

Eerder werd al bekend dat Sony ruim 16.000 banen zou wegsnijden en flink zou gaan bezuinigen zodat er 100 miljard yen in de kas bijkomt. Of dit voldoende zal zijn is echter nog niet zeker, want The Nikkei voorspelt dat het verlies nog kan verdubbelen, afhankelijk van hoe het kwartaal januari-maart zal verlopen. Pas in maart eindigt het fiscale jaar voor Sony, maar dat weerhield de aandelen er niet van om alvast met negen procent te kelderen.

Naast de financiële crisis is ook de waarde van de yen een rede voor de tegenvallende resultaten. Deze staat nu zo hoog dat Sony voor ieder buiten Japan verkocht product fors minder krijgt dan verwacht. Ook andere grote Japanse bedrijven worden hier momenteel door getroffen, al lijkt Nintendo voorlopig nog veilig te zijn. De gevolgen voor de gamesdivisie blijven voorlopig onbekend. Eerder gaf het bedrijf al aan dat de PlayStation-divisie een van haar succesvolste takken is. Dat het bedrijf in zwaar weer lijkt te komen staat echter als een paal boven water.