Analisten schrijven handheld van Panasonic al bij voorbaat af | Gamer.nl

Analisten schrijven handheld van Panasonic al bij voorbaat af | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Als ik kijk naar de twintig jaar waarin ik Panasonic nauwlettend heb gevolgd, dan kan ik concluderen dat zij tot nu toe zonder succes naar manieren hebben gezocht om tot de gamesmarkt toe te treden", zo stelt David Cole van DFD Intelligence. "Panasonic nam Universal over, stopte geld in de 3DO en richtte een eigen gamesdivisie op. Maar aan het eind van de jaren '90 was Universal alweer verkocht, liet het de 3DO doodbloeden en sloot het deze divisie. Dus gezien dat historische verloop ben ik geneigd om te zeggen dat de Jungle bij voorbaat al gedoemd is om te mislukken. Tenzij Panasonic mij het tegendeel kan bewijzen, denk ik gewoon niet dat het de juiste kwaliteiten bezit om mee te dingen in deze markt."

Geen behoefte

Billy Pidgeon van M2 Research voegt hieraan toe: "De Jungle is een bijzonder gespecialiseerde handheld, specifiek gemaakt voor een markt die niet bestaat. Voor hardware is dat een strategie die nog niemand heeft willen volgen en dat heeft waarschijnlijk een reden. Als MMO-spelers de behoefte hebben aan een nog compactere manier van gamen dan op een laptop, dan zou dit de ideale manier zijn. Maar om eerlijk te zijn denk ik dat het hier om een apparaat gaat dat al bij voorbaat gefaald heeft."

De Jungle werd eerder deze week onthuld door Panasonic en is specifiek gericht op het online spelen van MMO's.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou