Analist verwacht komst van PlayStation 5 eind 2019 | Gamer.nl

Analist verwacht komst van PlayStation 5 eind 2019 | Gamer.nl

Hideki Yasuda van het Ace Economic Research Institute in Osaka verwacht de komst van de PlayStation 5 aan het einde van 2019. Dit maakt de analist bekend na het publiceren van een recent rapport over Sony's fiscale jaar.

In het rapport beschrijft de analist dat er zorgen zijn bij bedrijven Murata Manufacturing en TDK over de vraag en aanbod van zogenoemde 'monolithic ceramic capacitors (MLCC)'. Deze onderdelen zijn van e entieel belang bij het maken van een nieuwe gameconsole en worden momenteel in grote aantallen gebruikt voor de productie van nieuwe auto's en 5G mobiele services. Indien er een tekort komt van dit onderdeel zegt Yasuda dat er een kans bestaat dat er een vertraging kan oplopen bij het uitbrengen van de PS5 in eind 2019. Zeker bij het grote aantal systemen die beschikbaar moeten zijn bij de eventuele lancering bestaan er twijfels of de mogelijkheid bestaat om de PS5 in 2019 uit te brengen.

Een ander opvallend element van Yasuda's analyse is dat de sterke resultaten van PlayStation niet alleen afkomstig zijn van de first-party-games, maar ook door Fortnite. Volgens het bedrijf hebben de microtransacties een punt bereikt dat het een grote bijdrage levert aan de omzet van consolefabrikanten.

Fortnite

Daarnaast zegt Ace Economic Research Institute dat er een omzet van 2.18 triljoen yen (ongeveer 17 miljard euro) over dit jaar wordt verwacht bij de Game & Network Services-afdeling van Sony met een verwachte winst van 250 miljard yen (ongeveer 2 miljard euro). Het bedrijf zegt dat de bestaande problemen van Sony ondertu en zijn opgelost. Tot kort geleden bestonden er nog zorgen over de markt van gameconsoles voor thuis, mede door de uitbreiding van de gamemarkt voor smartphones. Echter ontstond, mede door de lancering van de Nintendo Switch, er weer wereldwijde intere e voor consoles.

Nintendo Switch en smartphones

In het rapport wordt tevens gesproken over de verwachtingen van de Nintendo Switch-verkopen. Zo verwacht Yasuda dat er dit fiscale jaar 20 tot 25 miljoen Switch-consoles verscheept worden en 140 miljoen software-titels. Daarin maakt Yasuda duidelijk dat hij meer vertrouwen heeft in Super Smash Bros. Ultimate en Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee dan in de Mario en Zelda-games. Hiermee wordt een omzet verwacht van 1.36 triljoen yen (ongeveer 11 miljard euro) en een operationeel inkomen van 330 miljard yen (ongeveer 2,6 miljard euro). Mede door de omzetgroei bij batterijfabrikanten, door intere e in gameconsoles, wordt er verwacht dat er meer Nintendo Switch-consoles worden geproduceerd in de zomer.

Overigens wordt er in het rapport omschreven dat Google en Apple veel omzet genereren door royalty's van apps op smartphones. Dit gaat gepaard met de toenemende intere e voor gameconsoles.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou