Amsterdamse studio Virtual Fairground is failliet | Gamer.nl

Amsterdamse studio Virtual Fairground is failliet | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De studio is in financiële problemen geraakt door het wegvallen van een aantal nieuwe projecten en tegenvallende bezoekersaantallen van Club Galactik, een MMO gericht op jonge spelers en gebaseerd op de tekenfilmserie Galactik Football. De grootste financier trok zich terug omdat deze geen toekomst meer zag in de studio.

Medewerkers zijn woensdag over het failli ement geïnformeerd, terwijl eerder deze week al alle Club Galactik-servers offline gehaald werden. "Net nu we een volledig ingewerkt team hebben dat heel efficiënt werkt. Met 15 man produceren we meer dan met de dertig die we een jaar geleden hadden", zegt studiobaas Ilja Goo ens tegen Control. 

Problemen

Volgens Goo ens gaat het offline halen van de servers van Club Galactik nog problemen veroorzaken met de Franse IP-houder Gaumont Alphanim. "Er volgt vast nog een strijd bij de afwikkeling van de hele zaak, maar wij hebben het enige gedaan wat we konden doen", vertelt Goo ens. "Het is erg vervelend voor de mensen die hier altijd hard hebben gewerkt maar ook voor de Nederlandse gamesindustrie dat er weer een studio omvalt."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou