De studio is in financiële problemen geraakt door het wegvallen van een aantal nieuwe projecten en tegenvallende bezoekersaantallen van Club Galactik, een MMO gericht op jonge spelers en gebaseerd op de tekenfilmserie Galactik Football. De grootste financier trok zich terug omdat deze geen toekomst meer zag in de studio.

Medewerkers zijn woensdag over het faillissement geïnformeerd, terwijl eerder deze week al alle Club Galactik-servers offline gehaald werden. "Net nu we een volledig ingewerkt team hebben dat heel efficiënt werkt. Met 15 man produceren we meer dan met de dertig die we een jaar geleden hadden", zegt studiobaas Ilja Goossens tegen Control. 

Problemen

Volgens Goossens gaat het offline halen van de servers van Club Galactik nog problemen veroorzaken met de Franse IP-houder Gaumont Alphanim. "Er volgt vast nog een strijd bij de afwikkeling van de hele zaak, maar wij hebben het enige gedaan wat we konden doen", vertelt Goossens. "Het is erg vervelend voor de mensen die hier altijd hard hebben gewerkt maar ook voor de Nederlandse gamesindustrie dat er weer een studio omvalt."