Hè? Donkey Kong Country? Dat was toch die platformer voor de Snes? Die game die er zo ongelofelijk goed en scherp uitzag voor zijn tijd? Die game die ook nog eens zo lekker speelde en de lat weer een stukje hoger legde?

Jazeker, dat was Donkey Kong Country, een game uit de stallen van Rare. En Nintendo is nu van plan deze game terug te brengen op de GBA. Over de graphics kunnen we kort zijn, alhoewel die er voor zijn tijd erg goed uitzagen kan er nu wel het nodige verbeterd worden. De graphics zien er nu wat vaag en minder kleurrijk uit. Met de gameplay was echter weinig mis, en zal ook nu nog wel staan als een huis. Nintendo zal dus ook daar weinig aan veranderen. Het zal echter geen 100% port worden. Nintendo zal kleine dingen toevoegen zoals bonussen in de vorm van origineel artwork, een aantal kleine speelbare multiplayer mini-games en de mogelijkheid om de game in het midden van het spel (of in het midden van een level) te saven.

De port ligt goed op schema en zal op 9 juni in de winkels liggen. Het hele verhaal, met nog twee extra screenshots, is op IGN te vinden.