Among Us werd in 2019 bijna geannuleerd

Among Us werd in 2019 bijna geannuleerd

Among Us werd in 2019 bijna geannuleerd, omdat het team wilde focussen op een tweede deel.

Dat vertelt Marcus Bromander, medeoprichter van Among Us-ontwikkelaar Innersloth, in een aflevering van de Visionaries Podcast. Hij vertelt dat het team dacht wel klaar te zijn na de update met de derde map van het spel. Ze wilden aan iets anders gaan werken. Er werd zelfs al gewerkt aan prototypes voor een nieuwe game. 

Uiteindelijk besloot Innersloth toch door te gaan met ontwikkelen van content voor Among us. Er lagen wel ideeën voor een tweede deel, maar uiteindelijk werd besloten om door te gaan met updates en werd het idee voor Among Us 2 in de ijskast gezet. 

Die beslissing heeft Innersloth geen windeieren gelegd. Mede door de coronapandemie won Among Us aan populariteit en groeide het in 2018 uitgekomen spel uit tot een enorme hype in 2020. 

Later dit jaar komt Among Us VR uit. Spelers kunnen alle bekende features uit de reguliere game verwachten, maar dan in een driedimensionale omgeving. Net zoals in de oorspronkelijke game moeten spelers op een ruimteschip uitvinden wie van hun medespelers de moordenaar van het potje is.  De vr-versie wordt ontwikkeld door Schell Games, maker van onder andere I Expect You to Die.  Een precieze releasedatum is er nog niet.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Voor mij is het plezier er inmiddels wel een beetje af. Een aantal verbeteringen (zoals de vrienden lijst) zijn wat te laat gekomen. Ik heb het in 2020 en 2021 heel veel gespeeld en het was super leuk om het met een vaste groep te doen. Vorige week nog eens ingelogd en de meeste games lijken door de gebruikersnamen alleen maar op spam. Niet lang gezocht naar een game, dus misschien lag het ook aan het tijdstip en de dag. Gevoel bekruipt alleen dat de extreme hype het heel leuk maakte en dat het nu weer is afgezwakt.

0

Aanbevolen voor jou