Among Us-makers uiten frustraties over nieuwe Fortnite-modus

Among Us-makers uiten frustraties over nieuwe Fortnite-modus

Enkele ontwikkelaars achter Among Us hebben hun teleurstelling uitgesproken over de nieuwe Impostors-modus in Fortnite, dat veel wegheeft van het concept achter Among Us.

In de modus zitten er tien spelers tegelijk in een duikboot. Er zijn acht agenten en twee bedriegers, waarbij de agenten moeten achterhalen wie de bedriegers zijn en de bedriegers de duikboot proberen te saboteren en andere spelers te doden. De modus lijkt daardoor op de populaire game Among Us.

Diverse ontwikkelaars van Among Us hebben zich uitgelaten over de modus op social media. "Het had erg cool geweest om samen te werken, haha", zo tweet community director Victoria Tran. In een vervolgtweet meldt ze: "Gameplaymechanieken, oké, die zijn niet exclusief voor één game. Maar had dan in ieder geval andere thema's of terminologie toegevoegd om het interessant te maken."

Adriel Wallick, de Unity-programmeur van de ontwikkelaar, plaatste een webcomic van een teleurgesteld personage, en tweette daarna: "Alles in de wereld voelt al onoverkomelijk, en dit is weer een herinnering aan hoe weinig we voorstellen."

Ook programmeur Gary Porter plaatste tweets waarin hij de map van de Impostors-modus in Fortnite met Among Us vergelijkt, waarbij hij de overduidelijke overeenkomsten bekritiseert. Marcus Bromander, de medeoprichter van Among Us-ontwikkelaar InnerSloth, meldde: "Is het echt zo moeilijk om tien procent meer moeite te steken in je eigen versie van het concept?"

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Typisch gedrag van een mega bedrijf , om zo lomp een game te jatten. Terwijl ze best in overleg veel meer goodwill hadden kunnen krijgen.

0
test

Fortnite Battle Royale hebben ze toen ook gejat van PUBG dus het verbaast me niks dat ze bij het ontwikkelen van Fortnite zelf niks unieks kunnen verzinnen. Zelfs de meeste skins komen vanuit andere franchises dus dat zegt al genoeg over hun eigen creativiteit

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@CroniC Het zou pas een exacte kopie zijn als het ook 2d graphics waren. Lay-out is het enige wat 90% hetzelfde is. Ja gameplay misschien ook wel. Maar dan moeten we ook even alle soulsklonen, shooters, platformers etc gaan vergelijken

0
test

@CroniC Ja maar bij H1Z1 was het een mod gemaakt door dezelfde persoon die daarna PUBG heeft gemaakt en omdat het allemaal gedaan werd in de Unreal Engine heeft hij veel contact gehad met Epic om vragen te stellen hoe bepaalde dingen het beste konden gedaan worden in Unreal waarna Epic gewoon zelf heeft nagemaakt in Fortnite

0

Aanbevolen voor jou