A Machine for Pigs zou eerst vorig jaar met Halloween verschijnen, maar werd toen al uitgesteld naar de lente van dit jaar. Hoewel Frictional nooit een harde datum gegeven heeft, gaat het die periode niet meer redden. "Je kunt eerst nog genieten van het goede weer deze zomer. Wanneer dat voorbij is, kun je uitkijken naar het spelen met de varkentjes."

"We werken zo snel als we kunnen, maar het duurt zolang als het moet duren. We hebben geen haast. Een uitgestelde game is uiteindelijk goed, maar een te snel uitgebrachte game blijft altijd slecht." Ook meldt de ontwikkelaar dat er "aan een overzetting gewerkt wordt en er deals gemaakt worden". Of hier wordt gesproken over de Linux- en Mac-versie, of over bijvoorbeeld een consoleversie, is niet bekend. 

A Machine for Pigs is het vervolg op de geprezen horrorgame Amnesia: The Dark Descent. Het spel volgt de rijke industrialist Oswald Mandus, die terugkeert van een mislukte expeditie in Mexico met een enorm hoge koorts. Na in een diepe slaap vol met nachtmerries over een horrormachine te vallen, wordt hij maanden later wakker. Tegelijkertijd begint de mysterieuze machine te lopen.