Amiibo-ondersteuning en minigames voor Animal Crossing: New Leaf | Gamer.nl

Amiibo-ondersteuning en minigames voor Animal Crossing: New Leaf | Gamer.nl

Er is nu een nieuwe update voor Animal Crossing: New Leaf beschikbaar die amiibo-functionaliteit aan de game toevoegt.

Nintendo heeft de update voor de drieënhalf jaar oude 3DS-game uitgebracht tijdens een Direct-uitzending waar de nieuwe functies werden uitgelegd. Daarnaast krijgt de game ook diverse nieuwe minigames.


Mensen kunnen amiibo en amiibo-kaarten op de New 3DS (of de amiibo-scanner voor 3DS) plaatsen om nieuwe meubels en kleuren uit Nintendo-reeksen als The Legend of Zelda en Splatoon te krijgen in de game. Ook zijn er outfits gebaseerd op de aankomende Zelda-game, Breath of the Wild. Door bijvoorbeeld de Zelda-amiibo te gebruiken komen er ook inwoners gebaseerd op Wolf Link, Ganon en Epona in de stad van de speler wonen. Spelers kunnen hiermee contact hebben op een nieuwe amiibo-kampeerplek. Daar zijn coupons in te ruilen om de speciale items die via amiibo in de game zijn gekomen te kopen.

Er zijn ook twee nieuwe minigames beschikbaar voor New Leaf. Daarvoor moeten spelers wel de nieuwe in-game Wii U- en 3DS-items kopen in de game. Spelers moeten in Desert Island Escape zeven dagen op een eiland overleven, terwijl Puzzle League een Candy Crush-achtige puzzelgame is.

Tot slot zijn er ook wat andere features aan de game toegevoegd. Zo kan savedata uit Animal Cro ing: Happy Home Designer worden overgezet naar New Leaf, waarmee onder andere grote meubels gekocht kunnen worden. Nintendo heeft Happy Home Designer ook als inspiratie gebruikt om het in New Leaf mogelijk te maken de inrichting van huizen aan te pa en met het touchscreen. Daarbij is er nu meer ruimte in de inventory. Tot slot kunnen mensen hun dorpje verkopen aan Tom Nook. Spelers ontvangen dan geld waarmee ze een nieuwe game in een nieuw dorp kunnen starten.

Rond de feestdagen brengt Nintendo een nieuwe versie van Animal Cro ing: New Leaf fysiek in de winkels die al deze updates bevat. Mensen die de game al hebben kunnen de content nu downloaden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou