Amerikaanse vakbond dient aanklacht tegen Activision Blizzard in

Amerikaanse vakbond dient aanklacht tegen Activision Blizzard in

De Amerikaanse vakbond The Communications Workers of America (CWA) heeft een aanklacht ingediend tegen Activision Blizzard.

Dat meldt Kotaku. De vakbond claimt dat de uitgever meerdere wetten heeft overtreden bij het ontslaan van twee kwaliteitsmedewerkers. De twee medewerkers uitten zich kritisch toen Activision Blizzard aankondigde dat alle werknemers weer op kantoor moeten komen werken. Daarbij gebruikten ze "schunnige taal" en dat kwam ze duur te staan. Ze werden beiden op het matje geroepen en op staande voet ontslagen.

De aanklacht is gericht aan ceo Bobby Kotick en claimt dat de ontslagen die op 17 februari plaatsvonden "een reactie waren op de betrokkenheid van de werknemers bij beschermde vakbondsactiviteiten". Daarnaast claimt de CWA dat Activision "een verzoek om een collega getuige te laten zijn van de disciplinaire vergadering onterecht heeft afgewezen."

De CWA is van mening dat Activision Blizzard daarmee de wet overtreedt. "Activision is al veel te lang weggekomen met de manier waarop ze hun werknemers, en dan met name kwaliteitsmedewerkers, behandelen. Twee werknemers ontslaan voor het uiten van zorgen omtrent het overhaast terugkeren naar kantoor is wraak op de man af", laat het weten.

Activision Blizzard kan zich daar niet in vinden. "We staan medewerkers niet toe om schunnige taal naar elkaar te gebruiken. We zijn teleurgesteld dat de CWA voor dit gedrag pleit," laat woordvoerder Joseph Christinat weten. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Laatste stuiptrekking van die faalhaas Kotick. Tijd dat de deal doorgaat en Xbox snel schoon schip kan maken.

0

@kleinekoosjer je kan je ook afvragen of je met zo’n club geassocieerd wil worden als Microsoft zijnde

0

@TripleR40 als je de club daarna helemaal opruimt kan het juist heel goed zijn voor je reputatie. Microsoft heeft volgens mij al aangegeven vakbonden toe te staan, dat doen we maar weinig van de grote bedrijven in Amerika.

0
test

@fonsrutte klopt deze vakbond heeft zich ook uitgesproken juist voor de overname te zijn en nog een paar, ook pas nog een hele grote vakbond in Europa of wereldwijd of zo iets zei voor te zijn.

0

Aanbevolen voor jou